VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CHP ADAYI BURAK COP'TAN HDP AÇIKLAMASI

2 Ekim 2015

CHP Bolu 2. Sıra Milletvekili adayı Burak Cop, “HDP daha önce herhangi bir Kürt siyasal hareket partisin alamadığı bir oy alıp 80 milletvekili kazandı. Fakat belli bir baskı altında olduklarından ve bağımsız hareket edemediklerinden dolayı ne zaman ki yeniden silahlar konuşmaya başladı. Ne zaman ki yeniden PKK ön plana çıktı o zaman kaybettiler. HDP’nin bağımsız ve etkili bir aktör olamadığını gördük. Buda bir hayal kırıklığıdır” dedi.

Burak Cop düzenlediği basın toplantısında HDP ile ilişkisi olduğu yönündeki iddialarla ilgili bir soruya, “Bu tür haberler çıktığında ben tavrımı net bir şekilde ortaya koydum ve tekzip ettim. Anlamsız ve mantıksız bir suçlamaya karşı insan ne söyleyeceğini de bilemiyor bazen ama bu tür karalama ve çarpıtmaların sebebi belki de partimizin Bolu’daki yükselişi. Biz 7 Haziran seçimlerini bir ekip çalışması olarak oylarımızı büyük oranla arttırdık. Türkiye’de oylarımızın Ordu’dan sonra en fazla arttığı ile Bolu böyle bir durumda diğer partilerden bel altı saldırılar gelmesi normal ben bunu siyasetin doğası gereği görüyorum. Çarpıtmaları ve yalana başvurmaları üzücü ama bunlar tamamen karalamadır” dedi.

““HDP FIRSATI KULLANAMADI”

“HDP’yi ben başarısız buluyorum. Önemli bir fırsat elde ettiler ancak kullanamadılar. Daha önce herhangi bir Kürt siyasal hareket partisin alamadığı bir oy alıp 80 milletvekili kazandılar. Fakat belli bir baskı altında olduklarından ve bağımsız hareket edemediklerinden dolayı ne zaman ki yeniden silahlar konuşmaya başladı ne zaman ki yeniden PKK ön plana çıktı o zaman kaybettiler. HDP’nin bağımsız ve etkili bir aktör olamadığını gördük. Buda bir hayal kırıklığıdır. Çünkü HDP’ye oy veren insanların bir kısmı samimi olarak Türkiye’de barış ve huzurun olması ve demokrasinin gelmesine katkıda bulunması için taktik oy olarak HDP’ye destek vermişlerdir. HDP’nin bu fırsatı kullanamadığını ve bu yüzden de herhalde bir miktar oy kaybına uğrayacağını düşünüyorum.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.