VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAC'DA ÖLENLERİN SAYISINDA İNANILMAZ İDDİA

29 Eylül 2015

İddiaya göre, Suudi Arabistan yetkilileri, Perşembe günü Mina'da yaşanan izdihamda hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 173'e yükseldiğini açıkladı. Suudi makamları bu iddiaları reddetti.

Bazı haber sitelerinin iddiasına göre, Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, Perşembe günü Mina'da yaşanan izdihamda hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 173'e yükseldiğini açıkladı. Son dakika haberlerine göre, ölü sayısı ile ilgili çarpıcı rakam İran'dan gelmişti. İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Evhedi, "Mina'daki izdihamda ölen hacı sayısının en az 4 bin 700 kişi olduğunu düşünüyoruz. Halen 21 TIR'da en az 3 bin ceset tahliye ve teşhis için bekliyor" demişti.

SUUDİ YETKİLİLER İDDİALATI YALANLADI

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'nın eski sitesinde bir hacker tarafından koyulduğu iddia edilen haberde 4 bin 173 hacının hayatını kaybettiği belirtiliyordu. Bu iddia İranlılar tarafından dile getiren iddiayı doğruladı.  Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'nın güncel sitesinde ise Mina'daki facia ile ilgili yeni bir bilgi bulunmuyor. Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı twitter.com/SaudiMOH linkli resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada da 4 bin 173 kişinin öldüğü iddialarını reddetti. 

2 yorum yapılmış
  • Sebahat
    4 Ekim 2015 • 23:33
    Olum varsin orada gelsin. Belki allah icin bir degerimiz olur allah hepimizi cennetine koysun insallah kimseyi suclamayalim sonumuz olum
  • Seyit
    6 Ekim 2015 • 02:32
    Sebahat şimdi sokağa çık ışık sana kırmızı yanarken karşıdan karşıya geç bir kamyonun altında çığlık ata ata öl bizde kimseyi suçlamayalım
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.