VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAŞASIN DİYE 'YAŞAR' ADI VERİLMİŞ

23 Eylül 2015

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve İHA muhabiri Bülent Velioğlu, Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Mesut Çatak ve cemiyet üyelerinin ziyaret ettiği Dörtdivanlı şehit polis memuru Yaşar Doğançay’ın acılı babası, “Oğlumun şehit olmasının ardından televizyon izlemiyorum. Oğlum Yaşar'dan önce bir oğlum doğum esnasında öldü. Bu bölgede bir gelenektir. Babanın ismini verirler. Çocuğumuza yaşasın diye Yaşar ismi konuldu” dedi.

80 haneli Bolu’nun Dörtdivan ilçesi Cemaller Köyü son 20 yılda 2 şehit verirken, 8 Eylül’de Iğdır’da terör örgütünün döşediği mayının patlatılmasıyla şehit edilen polis memuru Yaşar Doğançay, diğer şehitlerle yan yana defnedildi. Şehidin babası 64 yaşındaki Yaşar Doğançay, oğlunun şehit olmasının ardından televizyon izlemediği ifade ederek, şehit olan oğlu Yaşar’dan önce bir oğlunun vefat etmesi sonrasında çocuğu yaşasın diye Yaşar adını verdiklerini söyledi.

“YAŞASIN DİYE YAŞAR ADINI KOYDUK”

 Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde mezun olan ancak polis memuru olan Yaşar Doğançay, memur olarak görev yaparken Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladı. Şehidin babası Yaşar Doğançay, “Şehit olan oğlum Yaşar'dan önce bir oğlum doğum sırasında hayatını kaybetti. Benim ismim de Yaşar. Bu bölgede bir gelenektir. Babanın ismini verirler doğan bir sonraki çocuğa. Oğlumun da ismi bu nedenle Yaşar konuldu. Ayrıca çocuğumuza yaşasın diye Yaşar ismini koyduk" dedi.

“ARTIK TELEVİZYON İZLEMİYORUM”

Oğlu Yaşar Doğançay’ın şehit olmasının ardından televizyon izlemediğini sözlerine ekleyen acılı baba, “Her gün televizyon izleyerek bölgedeki olayları takip ediyordum. Oğlumun şehit olmasının ardından artık televizyon izlemiyorum. Oğlumun şehit olduğu haberini televizyondan öğrendim” diye konuştu. 

  • YAŞASIN DİYE 'YAŞAR' ADI VERİLMİŞ
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.