VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GERGİNLİK GECE YARISI OPERASYONUYLA SON BULDU

14 Eylül 2015

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti Beldesi’nde okul inşaatında çalışan PKK terör örgütü sempatizanı işçilerin Türk bayrağına hakaret etmeleriyle başlayan gerginlik gece saat 03:20’de düzenlenen operasyonla son buldu. İnşaatın önünde toplanan bin kişinin protestoları arasında rehin kalan terör örgütü sempatizanı 8 işçi zırhlı polis aracına konularak kaçırıldı. Taşkesti halkının öfkesi dinmek bilmedi.

 Edinilen bilgiye göre, Taşkesti’de bir marketin önünde okul inşaatında çalışan işçiler ile vatandaşlar arasında Türk bayrağı tartışması yaşandı. İddiaya göre, bir işçinin Türk bayrağına bakması sonrasında bir kişinin, “Neden bakıyorsun o bayrağa saygı duyacaksın” diyerek tepki göstermesi üzerine, işçinin “Sizler bizim bayrağımıza saygı duymuyorsunuz, biz de sizinkine duymuyoruz” diyerek karşılık vermesi sonrasında gerginlik büyüdü. Taşkesti halkı yaşanan bu duruma tepki göstermek için inşaata giderek işçilerin dışarıya çıkmasını istedi. İşçiler kendi kaldıkları konteynırı yakarken, olay yerine gelen jandarma ekipleri işçileri inşaatın çatı katına çıkarttı.

“BURADA PKK İSTEMİYORUZ”

 İnşaatın önünde kısa sürede bin kişi toplanırken, karşılıklı taşlamalar yaşandı. İnşaatta çalışan işçiler aşağıya kiremit attı. İnşaatın önüne gelen Taşkesti halkı inşaatı taş yağmuruna tutarak, “Burada PKK’lı istemiyoruz”, “Türk bayrağına saygısı olmayan gitsin” diyerek tepki gösterdiler.

“KİM İHANET EDİYORSA CEZASINI ÇEKER”

 Olay yerine kısa süre sonra Bolu Valisi Aydın Baruş geldi. Baruş, vatandaşlara, “Kardeşlerim, bu milletin ekmeğini yiyip ihanet eden kim olursa olsun cezasını mutlaka çekecektir. Devletin görevini yapmasına izin verin ve lütfen evlerinize geri dönün. Herkes kendi kafasına göre ceza kesmeye kalkarsa o zaman Devlet olmaz. Sizler bize güvenin” dedi. Vali’nin bu konuşmaları da öfkeli grubu sakinleştirmedi.  

İNŞAATI TIRMANDILAR

 Taşkesti halkı PKK olduklarını söyledikleri işçilerin kendilerine teslim edilmesini isteyerek inşaata tırmanmaya başladılar. Öfkeli kalabalıktan 20 kişi inşaatın iskelesinden içeriye girerek slogan atmaya başladı. Çatı katında bulunan işçilere doğru çıkan vatandaşlara inşaata giren çevik kuvvet polisleri biber gazıyla müdahale etti. Polis, içeride bulunan halkı dışarıya çıkartırken, Sakarya’da gelen özel harekat polisleri inşaatın önünde önlem aldı.

  BİNAYI YAKMAK İSTEDİLER

Bir türlü sakinleşmeyen bin kişilik kalabalık inşaatta bulunan odun ve kalasları yakmaya başladı. Alevler inşaatın boyuna ulaşınca inşaatın çatısı yanma tehlikesi geçirdi. Olay yerine gelen Taşkesti Belediyesi'ne ait su tankı ile alevler söndürüldü.

BİBER GAZLI MÜDAHALE

 Olay yerine gelen Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ve Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, saat 03:20’de düğmeye bastılar. Halk okul inşaatından uzaklaştırılırken, özel harekat polisleri ve robocoplar işçilerin çıkış yapacağı bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. İşçiler hızlı şekilde zırhlı polis otomobiline bindirilirken, vatandaşlar polis aracına saldırdı. Polis biber gazı kullanırken, bazı vatandaşlar zırhlı polis aracını yumrukladılar.

 

6 yorum yapılmış
  • bolulu
    13 Eylül 2015 • 22:44
    Kimse cezayı kendisi kesmeye kalkmasın lütfen olay ulusal basında farklı yayınlanıyor sebebi maalesef ki cezayı kendimiz kesmeye çalışmış olmamız.Sağ duyu şart gördüğünüzü bildiğinizi jandarma,polise bildirin.
  • mudurnulufuaty
    14 Eylül 2015 • 03:39
    Geçmişte trabzonda vatandaşlar pkklıları gebertince pkk karadenize girmeye cesaret edemedi.vatandaşın müdahalesi daha etkili bunlar devleti tınlamıyor çünkü caydırıcılık yok
  • bozkurt
    14 Eylül 2015 • 04:18
    Diyarbakır da hakkaride niye polisim askerim huzurla gezemiyor bu şerefsiz lerde boluda gezemez
  • vatansever
    14 Eylül 2015 • 05:41
    arkadaşlar bunlar ve bunlar gibilere göz açtırmamalıyız yoksa g..tleri kalkıyor
  • Bolulu
    14 Eylül 2015 • 22:49
    Mudurnulufuaty arkadaşım şuan giresundayım ve bulunduğum ilçede fındık döneminde dağlarda pkk'lılar vardı.Sebebi ise su doğu kökenli mevsimlik işçileri pkk üye yapmak için zorluyorlardı. Yani karadenize giremiyor vs sadece söylenti. Cuma hutbesinde bizlere dikkatli olmamız söylendi. O yüzden varsa bir bilgi onu güvenlik güçlerine bildirin derim.
  • Ayhan
    22 Eylül 2015 • 10:57
    Bizim her şehit haberini aldığımızda nasıl ciğerimiz yanıyorsa o şetefsizler de yansalardı keşke.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.