VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

(ÖZEL HABER) FİLM GİBİ TRANSFER!

4 Eylül 2015

Galatasaray’da yaşanan Grosskreutz vakasının bir benzeri de Boluspor’da yaşandı. TFF’ye lisans başvurusu yapan Boluspor, futbolcuların son kulüplerinin kayıtlarda görünmemesi nedeniyle lisans çıkaramadı. Jonathan Reis Ocak’a kadar oynamayacak. Henri ise cevap bekliyor. 

 

MURAT ÇELİK’İN ÖZEL HABERİ

 

Lisansları yılan hikayesine dönen Jonathan Reis ve Henri Belle’den kötü haber geldi. Bolu Şampiyon Gazetesi, iki yeni transferin lisans skandalını ortaya çıkardı. Federasyona bildirilen 25 kişilik kadro listesinde iki futbolcunun isimleri yer almadı. Bunun üzerine araştırma yapan Şampiyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Çelik, Jonathan Reis ve Henri Belle transferlerinde Galatasaray’ın yaşadığı Grosskreutz vakasının benzerini ortaya çıkarttı. Her şey başvurunun yapılmasından sonra başladı.

Kaydı Canta Cruz’da çıktı

 

Edinilen bilgiye göre Boluspor, FIFA’nın Uluslararası transferlerde kullandığı Transfer Eşleştirme Sistemi (TMS) üzerinden Jonathan Reis ve Henri Belle için transfer döneminin bitimine bir hafta kala başvuru yaptı. Brezilya Futbol Federasyonu, başvuruya ilişkin Jonathan Reis’in lisans kaydının Castelo ve Campolina kulüplerinde değil, Canta Cruz takımında olduğunu söyledi.  Federasyon, bu durumu TFF’ye transferin son günü bildirince lisans çıkartılamadı.

Amatörde oynamış

Asıl skandal ise federasyon kayıtlarında ortaya çıktı. Boluspor’un Jonathan Reis’i transfer ettiği dönemde sadece Hollanda’nın Vitesse ve Brezilya’nın Bahia takımları öne çıktı. Ancak Reis’in Brezilya Federasyonu’ndaki en son kaydı Canta Cruz’da göründü. Son geldiği kulübün Campolina olduğu ve bu kulübün Brezilya kayıtlarında bile görünmeyen amatör kulüp olduğu ortaya çıktı. Bolu’daki amatör kulüpler bile kayıtlarda yer alırken, Boluspor’a adı kayıtlarda bile görünmeyen kulüpten kimlerin transfer yaptığı merak ediliyor.

Henri 'tamam' gibi

 

Jonathan Reis’in yaşadığı sıkıntının bir benzeri de Henri Belle’de yaşandı. Ancak Henri Belle’nin eski kulübü NK Split ve Hırvatistan Federasyonu’na gerekli irtibatlar kurulmasına rağmen lisansı için onay evrakı sisteme bir türlü girilmedi. Transfer sezon bitmesine rağmen zamanında başvuru yapıldığı için Hırvatistan Federasyonu’ndan haber bekleniyor. Onay geldiği taktirde Henri’nin lisansı çıkacak ve forma giyebilecek. Jonathan Reis ise Ocak ayına kadar forma giyemeyecek. Sadece takımla çalışmalara katılacak.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.