VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MÜSİAD'DAN ÖZCAN'A SERT YANIT!

28 Ağustos 2015

Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin teşvik kapsamına alınmasını MÜSİAD’a peşkeş olarak nitelendiren CHP' Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a çok sert yanıt geldi. MÜSİAD Bolu Şubesi Başkanı Eyüp Uzun, aynı alanın CHP tarafından dışarıdan desteklenen koalisyon döneminde teşvik kapsamına alınmak istendiğini söyledi.

 Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak teşvik kapsamına alınan Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ile ilgili olarak CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, MÜSİAD’a peşkeş iddiasında bulunmuştu. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar öncülüğünde yapılması planlanan milyon dolarlık yatırım için Ak Parti tarafından teşvik çıkarıldığını iddia eden Tanju Özcan’a, MÜSİAD Bolu Şube Başkanı Eyüp Uzun’dan sert yanıt geldi. Köroğlu Dağı'nda söz konusu 957 bin metrekarelik alanın CHP tarafından dışarıdan desteklenen ANAP, DSP ve DTP azınlık koalisyonu zamanında, 1997 yılında teşvik kapsamına alınmak istendiği ortaya çıktı. O dönem CHP'nin desteklediği proje için bugün peşkeş iddiasında bulunan Özcan, ‘CHP tarihini iyi bilmiyor’ diye eleştirilmeye başladı.

  KATKIMIZ OLDUYSA ŞEREF DUYARIZ

  CHP'nin "istemezük" zihniyetini Bolu'ya da bulaştırılma gayretinde olduğunu söyleyen MÜSİAD Bolu Şubesi Başkanı Eyüp Uzun, “Öncelikle belirtmeliyiz ki; Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ ilan edilmesinde, MÜSİAD Bolu Şubesi olarak küçük bir katkımız olmuşsa, biz bundan onur duyarız, şeref duyarız. Bolu’nun gelişimi ve değerlenmesi için her zaman olduğu gibi yine çalışmaya devam edeceğimizi açık bir şekilde paylaşmak istiyoruz” dedi.

  O DÖNEMDE İLAN EDİLMİŞ

  Aynı alanın koalisyon döneminde CHP’nin de desteğiyle turizm alanı edildiğini ve 1997 yılında Resmi Gazete’de yayınlandığını söyleyen Eyüp Uzun, “Köroğlu Dağı Mevkiinin 957.000 m2’lik alanı ilk defa ANAP, DSP, DTP azınlık koalisyonu şeklinde kurulup CHP tarafından dışarıdan desteklenen 55. Hükümet döneminde, 07/10/1997 tarih ve 23133 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 1997/9985 sayılı Bakanlar Kurulu ile 2634 sayılı Turizm Teşvik Yasası kapsamında turizm alanı olarak ilan edilmiştir. Buna istinaden de Köroğlu Turizm AŞ’nin 49 yıllığına, kış turizmine yönelik kurulacak tesisler için 27/11/1997 tarihinde bakanlıkça izin verilmiş, bu doğrultuda ilgili şirketçe yol ve elektrik çalışmaları yapılmış fakat ilgili şirket daha sonra izin hakkından vazgeçmiştir. 15/04/2015 tarih ve 64 sayılı olur ile Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilen 957.000 m2’lik alanın tahsisinin devamına karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

  “CHP ZİHNİYETİNİ BOLU'YA BULAŞTIRMA GAYRETİNDE”

 CHP’li Tanju Özcan’ın tavrını ‘tipik CHP’li diye adlandıran Uzun, açıklamasını şöyle noktaladı;

 “Bolu her daim teşvik kapsamında neden olmaz, neden teşvik alamaz diye eleştiri yapılıp, söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı, Bolu’yu teşvik kapsamına alıp, uluslar arası cazibe merkezine çekecekken bu şekilde iftira atılması da Sayın Milletvekilinin çelişkisini göstermekte, tipik CHP zihniyeti olan; istemezük hastalığını Bolu’yu da bulaştırma gayretinde olduğunu göstermektedir.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.