VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞBAKAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR!

13 Ağustos 2015

Türkiye’nin merakla beklediği koalisyon görüşmesi tamamlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmesi sonrası kameraların karşısına geçerek, “Şu anda bir hükümet ortaklığı kuracak zeminin olmadığı anlaşılmıştır. Erken seçim güçlü bir ihtimaldir” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı koalisyon görüşmesi sonrası ilk açıklamayı yaptı. Başbakan Davutoğlu, koalisyon arayışları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmenin ardından, “CHP'ye süreli reform hükümeti önerdik. Ülkemizi en azından seçime kadar hükümetsiz bırakmamak adına ortaya koyduk. Bunları ben de Kılıçdaroğlu da MYK'sında sundu. Bugün bir araya gedik. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu da MYK’da yaptığı istişarelerde uzun dönemli koalisyon görüşmelerinde olumlu, kısa süreli koalisyon için de kaygılarını dile getirdiler. Sonucunda geldiğimiz nokta diyalogların sürmesi gerektiği ancak koalisyon hükümeti kurulması konusunda ortaklık zemini olmadığı kanaati oluştu. Şuan da hükümet ortaklığı gerçekleştirecek zeminin olmadığı görüldü. CHP ile koalisyon kurulamadığı için yüksek ihtimal güçlü ihtimal yeniden milli iradeye başvurmak tek ihtimal olarak kaldı. Erken seçim artık güçlü bir seçenektir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve kendisinin parti yönetimi toplantılarında istişarelerde bulunduklarını ve bugün tekrar bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.