VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DERSHANE KAVRAMI KALKTI!

7 Ağustos 2015

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershaneler kararıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Okul dışı eğitim ...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershaneler kararıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Okul dışı eğitim almak isteyen veli ve öğrencilerin ihtiyaçları için “Özel Öğretim Kursları” adı altında düzenleme yaptıklarını söyledi.

"Dershanelerle ilgili boşluğu yönetmelikle kapatacağız" diyen Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin de “Anayasa Mahkemesi'nin iptaldeki temel kriteri ölçülülük” diye konuştu. Avcı, “Özel öğretim kurumlarıyla ilgili yeni yönetmeliği Başbakanlığa gönderdik. Yarın muhtemelen Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Yönetmelikte dershane diye bir kavram yok.  Türkiye'de eğitim-öğretim faaliyeti gösteren tüm kurumları denetlemekle yükümlüyüz. Okul dışı eğitim almak isteyen veli ve öğrencilerin ihtiyaçları için ‘Özel Öğretim Kursları’ adı altında düzenleme yaptık” şeklinde konuştu.

Kriterler belirlendi

Özel Öğretim Kursları’nın kriterleri de belli olmaya başladı. Talim Terbiye Kurulu, hangi programlarda ders verileceğini programlara göre düzenledi. Bu programlardan en fazla 3 tane seçilecek. Özel öğretim kurumuna dönüşen liseler hafta arası kendi öğrencilerine hafta sonu da mezun öğrencilere kurs verebilecek. Kurslardaki sınıfların mevcudu en fazla 16 olabilecek. Öğretime devam eden çocuklar için kurslar yalnızca cumartesi günü verilecek. Pazar günleri ders olmayacak.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.