VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİLİKTEN "ASILSIZ BOMBA HABERLERİNE" SUÇ DUYURUSU..

5 Ağustos 2015

Bolu Valisi Aydın Baruş, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili olarak kamuoyunu asılsız haberlerle huzursuz ...

Bolu Valisi Aydın Baruş, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili olarak kamuoyunu asılsız haberlerle huzursuz eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Uygulama Oteli Bahçesi'nde düzenlenen kahvaltıya Bolu Valisi Aydın Baruş, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı,  İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Bolu'da günlük gazetelerde, internet sitelerinde yazılar yazan köşe yazarları ve gazetelerin Yazı İşleri Müdürleri katıldı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımların haber yapılması konusunda hassasiyet gösterilmesini isteyen Vali Aydın Baruş, “Bugünlerde Bolu'nun gündeminde olan birkaç konu var arkadaşlar. Birincisi; son günlerde bazı basın yayın organlarında Bolu'da sanki bir terör saldırısı olacakmış gibi işte bomba tehdidi var, halka açık yerlerde bomba patlatma tehlikesi var gibi haberler yapılıyor. Tabi bunların esas kaynağının ne olduğunu biliyoruz. Sosyal medyada bazı kişiler arasında yayınlanan mesajlardan alınan haberler bunlar. Ancak sizlerden şöyle ricamız var; Sosyal medyadan alıntı haber yaparken çok dikkatli olmamız lazım. Çünkü Bolu ilimiz gerçekten bugün Türkiye’nin en huzurlu,  en sakin ve vatandaşların birbiriyle karşılıklı anlayış çerçevesinde son derece olumlu bir ortamda yaşadığı bir şehir. Dolayısıyla halkımızın huzuruna, sükununa katkısı olmayacak olumsuz haberlerden kaçınmak hepimizin görevi. Neden, çünkü Bolu halkı bu tür hadiselere alışık olmadığı için en ufak bir söylentide endişe içerisine giriyor, kapılıyor. Dolayısıyla biz Türkiye’deki terör hadiselerini kullanarak ilimizi de bunu içine katıp vatandaşımızı huzursuz etmek isteyen bir takım çevrelere ve kişilere fırsat vermememiz gerekiyor" dedi.

Vali Baruş, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Eğer onların atmış olduğu böyle hiç bir aslı bulunmayan, hiç bir dayanağı olmayan kişisel haberleri kamuoyunun gündemine getirirsek vatandaşlarımızı huzursuz ederiz. İnsanlarımız kolayca çarşıda çıkıp dolaşamaz, sokakta çıkıp dolaşamaz. Biliyorsunuz bu tür hadiseler de kulaktan kulağa çabuk yayıldığı için insanlarımız arasında huzursuzluğa neden olur.  Öncelikle birinci ricamız bu. Birde bu tür haberler yapılmasına neden olan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıkları gerekli işlemleri başlatıyor. Bizde bunların takipçisi olacağız. Bu tür asılsız haberler yayarak vatandaşımızın huzurunu kaçıran kişiler hakkında işlem yapılmasının, sağlanmasının takipçisi olacağız ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunacağız."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.