VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ YAZ OKULU BAŞLADI

4 Ağustos 2015

Uluslararası öğrenci kampı tekrar Bolu’da yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuruluşuna öncülük ettiği Başbakanlık Yurtdışı ...

Uluslararası öğrenci kampı tekrar Bolu’da yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuruluşuna öncülük ettiği Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı kurulduğu günden bu yana 182 ülkeden 20 bin başarılı öğrenciye eğitim vermeye devam ediyor.

Öğrenci kampının açılış toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bugün Bolumuzun önemli konukları var. Uluslararası öğrencilerimiz, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yaz Okullarını Bolu’da yapmayı tercih ettiler. Onları ağırlamaktan mutluyuz. Medeniyetimizin, tarihimizin ve Türkçemizin uluslararası arenada tanınmasına katkı sağlayacak genç elçilerimizin, Türkiye’deki eğitimine küçük de olsa bir katkı sağlamış olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu proje kapsamında, öğrencilerin mesleki, akademik, kültürel yetkinliklerini arttırmak ve mezuniyetleri sonrasında Türkiye ile sürdürülebilir ilişkiler kurmak amacıyla hayata geçirilen Uluslararası Öğrenciler Akademisi’ni Türk kültürünün yaşatılması ve geliştirilmesi için her çalışmanın yanında yer alan bir Belediye Başkanı olarak yürekten alkışlıyor ve destekliyorum” diye konuştu.

 

DOSTLUKLARINIZI DEVAM ETTİRİN

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğrencilere ve konuklara kendi yaşanmışlıklarından örnekler vererek edindikleri dostlukların geleceklerini şekillendireceğine değindi. Yılmaz, “Hayatımızdaki küçük ayrıntılar daha sonra hayatımızı şekillendirebiliyor. Dostluklarınızı devam ettirin, bağınızı koparmayın” dedi.

Yılmaz'ın konuklara gösterdiği fotoğrafta gençlik yıllarından bu yana arkadaşlıkları ve dostlukları olan eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü ile Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de vardı. Yılmaz'ın duygulu konuşmasının ardından öğrenciler ayakta alkışladı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.