VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİLİKTEN 'IŞİD KAMPI' AÇIKLAMASI

27 Temmuz 2015

Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in köşe yazısında IŞİD üyelerinin Bolu'da eğitildiklerini söylediği iddiaları üzerine Bolu Valiliği’nden yapılan ...

Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in köşe yazısında IŞİD üyelerinin Bolu'da eğitildiklerini söylediği iddiaları üzerine Bolu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz sınırları içerisinde terör örgütlerince gerçekleştirilmesi ihtimal dahilinde bulunan faaliyetlere karşı Valiliğimizce her türlü tedbir alınmakta olup vatandaşlarımızın huzurunu temin etmeye yönelik gerekli çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Çıkan haberler ve iddialar asılsızdır"

Sözcü Gazetesi Köşe Yazarı Yılmaz Özdil’in, “Suriye’deki köktenciler Bolu’da yetiştirildiklerini söylüyorlar ifadesinin ardından, yerel bir gazetenin bir araziyi haber yaparak, “IŞID üyeleri burada mı eğitiliyor?” haberi sonrasında Bolu Valiliği’nden açıklama geldi.

HABERLE İLGİLİ DETAYLI AÇIKLAMA

“27 Temmuz 2015 tarihinde, ilimizde yayın yapan bazı yerel basın organları ile internet sitelerinde yer alan ‘Işid Burada mı Eğitiliyor?’ başlıklı haberde, ilimiz merkez ilçeye bağlı Kızılağıl Köyü sınırları içerisinde bulunan ve ‘At Yaylası’ olarak bilinen mevkideki ormanlık alanda çekildiği belirtilen bir fotoğrafa yer verilerek, söz konusu alanın kimlere ait olduğunun ve ne amaçla kullanıldığının bilinmediği belirtilmiştir. Ulusal yayın yapan bir gazetenin köşe yazarının yazısındaki yorumdan yola çıkılarak, "bu yorumda bahsi geçen eğitim alanının burası mı olduğu" yönünde iddialara yer verilmiştir.”

 “O ARAZİDE HERHANGİ BİR KONUT YOK”

“Haberlerde bahsi geçen ve fotoğrafı yayınlanan arazi Kızılağıl Köyü 775 sayılı parselde kayıtlı ve özel mülkiyete tabi bir alan olup, arazi üzerinde İl Özel İdaresi tarafından 12.06.2013 tarihinde düzenlenen Yapı Ruhsatına istinaden inşaat çalışması devam etmektedir. Söz konusu alan içerisinde hali hazırda konut ya da barınma amaçlı olarak kullanılan herhangi bir yapı bulunmamaktadır. İlimiz sınırları içerisinde terör örgütlerince gerçekleştirilmesi ihtimal dahilinde bulunan faaliyetlere karşı Valiliğimizce her türlü tedbir alınmakta olup vatandaşlarımızın huzurunu temin etmeye yönelik gerekli çalışmalar titizlikle yürütülmektedir."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.