VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YÜZLERCE AĞAÇ KURTARILDI

26 Temmuz 2015

Abant Tabiat Parkı’nın korunması amacıyla Mudurnu tarafından açılacak bağlantı yolu Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ...

Abant Tabiat Parkı’nın korunması amacıyla Mudurnu tarafından açılacak bağlantı yolu Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ağaç kesimleri yaşanacağı için iptal edildi. Yolun yapılması durumunda çok sayıda ağacın kesilmesi gündemdeydi.

Abant Uzun Devreli Gelişme Planı’nda göl kenarında bulunan yolun kapatılması ve Mudurnu bağlantı yolunun güzergah değişikliği yapılması önerilmişti. Yaklaşık 5 yıldır kurumlar arasında yapılan görüşmeler sonrası Abant-Mudurnu karayolu bağlantı yolunun güzergahı konusunda anlaşma sağlanmıştı. Ancak Karayollarına ilk önce olur veren Milli Parklar Genel Müdürlüğü, yeni açılacak 13 km.’lik karayolunda kesilmesi muhtemel ağaçlar nedeniyle kamuoyundan gelebilecek tepkilerden korkarak verdiği onayı geri çekti. Kesilecek ağaçlar, göle tercih edilmiş oldu.

Karayolları 4. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, Bolu valiliğinde gerçekleşen Koordinasyon toplantısında, bu karayolu ile ilgili projenin hazır olmasına rağmen, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Milli Parklar yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaya varılamadığı için 2015 yatırım planına dahil edilmediğini kaydetti.

Hakan Aydın – Bolu Takip Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.