VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SÖZDE BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ İPTAL EDİLDİ

25 Temmuz 2015

HDP İstanbul İl Başkanlığı’nın Pazar günü İstanbul’dan yapmayı planladığı ‘Barış Yürüyüşü’ Valilik tarafından iptal edildi.

HDP İstanbul İl Başkanlığı’nın Pazar günü İstanbul’dan yapmayı planladığı ‘Barış Yürüyüşü’ Valilik tarafından iptal edildi.

İstanbul Valiliği’nde yapılan açıklamada, "Bazı basın organları ve sosyal medyada yer alan yürüyüş ve toplanma çağrılarına ilişkin olarak başta HDP İstanbul İl Başkanlığı olmak üzere siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri tarafından; 26.07.2015 Pazar Günü saat 16:00'da, Beyoğlu ilçesi Tepebaşından Aksaray Metro Meydanına kadar yürüyüş ve akabinde basın açıklaması düzenleme talebi 24.07.2015 tarihli dilekçe ile Valiliğimize iletilmiştir” ifadelerine yer verildi.

YÜRÜYÜŞ YAPILACAK YERLER HATIRLATILDI

Açıklamada ayrıca, “Tarafımıza yapılan başvuru 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre belirlenen usullere uymamakla birlikte, ilimizde bu kanuna göre Avrupa Yakası ve Anadolu Yakasında dörder adet olmak üzere toplam sekiz adet gösteri yürüyüşü ve açık yer toplantıları düzenlenebilecek alan belirlenmiş ve kamuoyuna ilan edilmiştir. Yürüyüş tertip edilmek üzere Valiliğimizden talep edilen Beyoğlu Tepebaşı ile Aksaray Metro Meydanı arası, 2015 yılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri alanları içerisinde yer almamaktadır" denildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.