VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

POLİSE RÜŞVET TEKLİF ETTİLER, MAHKEMELİK OLDULAR

7 Temmuz 2015

Bolu’da otomobilleri değerinden düşük göstererek ÖTV indirimi sağlamaya çalışan 3 kişi Bolu Emniyet Müdürlüğü’nden görevli ...

Bolu’da otomobilleri değerinden düşük göstererek ÖTV indirimi sağlamaya çalışan 3 kişi Bolu Emniyet Müdürlüğü’nden görevli iki polise rüşvet teklif etti. Polisler rüşveti kabul etmeyerek olayı yargıya taşıyınca, büyük bir dolandırıcılık ortaya çıktı.

İddiaya göre A.E., E.Y., ve G.T. adlı üç kişi yurtdışından 22 otomobili Türkiye’ye getirmek istediler. Sıfır kilometre araçların Özel Tüketim Vergilerini (ÖTV) düşürmek için ise araçları fiyatlarının daha altında göstermek istediler. Bunun için de Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Müdürlüğü ve Bölge Trafik’te görevli S.Ö. ve N.T. adlı polislere araç başı 10 bin TL olmak üzere rüşvet teklif ettiler.

AĞIR CEZADA YARGILANIYORLAR

Rüşvet teklifine sinirlenen iki polis olayı açığa çıkarmakla kalmadı, mahkemeye başvurarak şahıslar hakkında rüşvet davası açtılar. Görevi başındaki polislere rüşvet vermeye çalışmakla suçlanan A.E., E.Y ve G.T. adlı üç şahıs Bolu Ağır ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı. Duruşmaya katılmayan sanıklar yerine avukatları müdafaada bulunurken, rüşvet teklifini reddeden polisler şahıslardan şikayetçi olduklarını ifade ettiler.

Kaynak: Ebru Eyvazoğlu www.boluekspres.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.