VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN DUA ETTİLER

30 Haziran 2015

Haber: Oğuz AKYÜZ Bolu’da Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar, Doğu Türkistan’da öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze ...

Haber: Oğuz AKYÜZ

Bolu’da Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar, Doğu Türkistan’da öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kıldı. 

İzzet Baysal Caddesi’nde bulunan Kadı Camii’nde kılınan öğle namazının ardından basın açıklaması yapan Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, Uygur Türkleri’ne karşı sistematik katliam ve asimilasyon politikalarının halen devam ettiğini belirterek, “Camiler açık gözükse de gençlerin, memurların, öğretmenlerin camilere gitmeleri yasaktır. Maalesef en üzücü ve zor olanı da dindaşlarımızın, soydaşlarımızın şu mübarek Ramazan ayında oruç tutmalarına izin verilmemektedir. Oruç tutanlar şiddetli işkencelere maruz bırakılmakta ve bütün dünyanın gözü önünde kadın, yaşlı, çocuk demeden hunharca katledilmektedir. Yüzyıllardır süren, milyonlarca Müslüman Uygur’un katledilmesine, sürülmesine neden olan bu vahşete başta Türkiye olmak üzere hiçbir ülke gerekli tepkiyi verememektedir. Uluslararası dengeler açısından bakılan bu meselenin yok sayılması oldukça düşündürücüdür. Bugün küresel güç haline gelmiş Çin’e yaklaşımları tedirginlik de bu söylediğimizi haklı çıkaracak boyuttadır” dedi.

 BU VAHŞET DURDURULSUN!

Direnişçilerin değil, o coğrafyada işgali sürdürenlerin terörist olduğunu söyleyen Koçak, “Doğu Türkistan’da da bütün işgale uğrayan Müslüman halklar gibi direnişi ve direnişin öncülüğü Doğu Türkistan İslam Partisi mücahitleri tarafından sürdürülmektedir. En tabii hakları olan işgale karşı direniş, Filistin’de, Irak’ta, Afganistan’da ve Çeçenistan’da olduğu gibi terörizmle suçlanmaktadır. Direnişin ve direnişçilerin terörist değil, bu coğrafyalarda işgali sürdürenlerin terörist olduğunu buradan bütün dünyaya haykırıyoruz. Bizler, dünyanın neresinde olursa olsun dininden, dilinden, ırkından dolayı zulme ve katliama tabi tutulanların, mazlum ve mağdurların yanında; fakat kim olursa olsun bu zulmü işleyen zalimlerin de karşısında olacağız. Bu anlamda Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın, dindaşlarımızın bu yoldaki haklı mücadelelerinin yanında olacağımızı vurguluyor ve bütün insanlığı bu vahşeti durdurmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

 Kalabalık, Doğu Türkistan’da hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından dağıldı.

1 yorum yapılmış
  • Gıyasettin Çifttıklayan
    30 Haziran 2015 • 11:00
    Şimdi bak sevgili kardeşim. Çok i.neler tanıyorsun sen adamım diye dolaşan. Çok adamlar tanıyorsun, i.ne kadar değeri olmayan. O attığın başlık da 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216.maddesinden itibaren suç. Dua et de akıllı hukuk bilen bir i.ne okumasın.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.