VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

OKUMA YAZMA BİLMEYEN MUHTAR!

30 Haziran 2015

Gerede’de trajikomik bir olay yaşanıyor. Yakakaya Köyü’nde muhtarlık seçimini kazanan aday okuma yazma bilmediği gerekçesiyle ...

Gerede’de trajikomik bir olay yaşanıyor. Yakakaya Köyü’nde muhtarlık seçimini kazanan aday okuma yazma bilmediği gerekçesiyle muhtarlığı iptal edildi. Muhtar, İl Seçim Kurulu’na itiraz etti. Kurul okuma yazması var diyerek muhtar olabileceğini hükmetti. Bu kez de ikinci olan muhtar adayı  Ankara Yüksek Seçim Kurulu’na kadar taşıyarak hakkını aramaya devam etti. Şimdi en üst kuruldan çıkacak karar bekleniyor.

Gerede’ye bağlı Yakakaya Köyü’nde geçtiğimiz dönem muhtarlık yapan İbrahim Gürdağ‘ın vefat etmesi nedeniyle 07 Haziran seçimlerinde bu köyde tekrar muhtarlık seçimi yapıldı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 adayın yarıştığı muhtarlık seçiminde Mustafa Yalçın 44, Eyüp Mirici 42, Mehmet Ali Uğurlu 14 oy aldı. 3 oy ise boş çıktı.

OKUMA YAZMA BİLMİYOR

Bu sonuçların ardından Mustafa Yalçın’ın muhtar oldu ve mazbatasını aldı. Aldı almasına ama oku yazma bilmemesi başına bela oldu. 2 oyla seçimi kaybeden Eyüp Mirici muhtar seçilen Mustafa Yalçın’ın okuma yazması olmadığı iddiası üzerine İlçe Seçim Kurulu’na şikayet dilekçesi verdi.

YAPILAN TESTTE OKUMA YAZMA BİLMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Gerede ilçe seçim kurulu muhtar seçilen Muhtar Mustafa Yalçın’ı okuma yazma testine tuttu. Seçim kurulunda yapılan testte muhtarın okuma yazma bilmediği anlaşılınca, seçimi kazanmasına rağmen muhtarlığı iptal edilerek muhtarlık seçimde ikinci sırada en yüksek oyu alan Eyüp Mirici ‘ye verildi.

KENAN EVREN DÖNEMİNDE ALDIĞI OKUMA YAZMA BELGESİYLE İTİRAZ ETTİ      

 Muhtar seçildiği halde okuma yazma bilmediği için muhtarlığı iptal edilen Mustafa Yalçın, bu kez Kenan Evren döneminde başlatılan okuma yazma seferberliğinde Aksam Sanat Okulu’ndan almış olduğu okuma yazma belgesiyle Bolu İl Seçim Kurulu’na itiraz etti. İl Seçim Kurulu ise İlçe Seçim Kurulu’nun aksine muhtarlığın Mustafa Yalçın’da kalmasına karar verdi.

EYÜP MİRİCİ ANKARA YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA İTİRAZ ETTİ      

Seçimi kazanamasada hukuki zeminde hakkını aramaya devam eden Eyüp Mirici bu kez de son itiraz yeri olan Ankara Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na itiraz etti.

Halen belirsizliğini koruyan muhtarlık seçimi adeta yılan hikayesine döndü. Köy halkı ise yeni muhtarlarının kim olacağını meraklı gözlerle beklemeye başladı. Seçilen muhtarın okuma yazma bilip bilmediği konusuna dayanarak yapılan itirazlar sonucunda Gerede’de yaşanan bu ilginç olayda en son noktayı Ankara Yüksek Seçim Kurulu koyacak.

Kaynak: www.geredemiz.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.