VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN DOĞU TÜRKİSTAN TEPKİSİ

28 Haziran 2015

Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanı Adem Evcil, Çin devleri tarafından oruç tuttukları ve namaz kıldıkları ...

Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanı Adem Evcil, Çin devleri tarafından oruç tuttukları ve namaz kıldıkları için zulüm gören Doğu Türkistan’da bulunan Uygur Türklerine sahip çıkılmamasına isyan etti. Evcil, “Bugünlerde yayınlanan programlarda Filistin, Gazze vs. yerlere özel dua yapılırken neden bir kez dahi olsun Doğu Türkistan Türklerine dua edilmiyor, amin denilmiyor?” dedi.

Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Adem Evcil, Dünyanın her coğrafyasında Ramazan ayının bizlerinki gibi geçmediğini, zulüm altında olan Müslüman soydaşlarımızın ağır baskılar ve saldırılar ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Son günlerde yaşanan hadiselerin bunu gözler önüne serdiğini aktaran Evcil, Çin esareti istilası altında bulunan Ata Vatanımız Doğu Türkistan’da bulunan Uygur Türklerinin oruç tuttukları, namaz kıldıkları, ibadet ettikleri için işkencelere ve ne yazık ki ölüme maruz kaldıklarına dikkat çekti. Doğu Türkistan Türklerine uygulanan bu zorba, insanlık dışı vakaları kınadıklarını, yıllarca ve halen de ‘İnsan Hakları’ diye sloganlar atıp da Türk bölgelerine sırt çevirenleri de yüce Allah’a havale ettiklerini söyledi.

“YÜCE ALLAH’TAN YARDIM DİLİYORUZ”

“Doğu Türkistan Türkleri Müslüman sayılmıyor mu?, Onlar dinden değil mi?, Ve en büyük sorumuz şudur ki: Doğu Türkistan halkı ‘’Türk’’ olduğu için midir ki din kardeşimiz denilerek hiç bir yerde savunulmuyor, isimleri telaffuz dahi edilmiyor?. Bugünlerde yayınlanan programlarda Filistin, Gazze vs. yerlere ‘’özel dua’’ yapılırken neden bir kez dahi olsun Doğu Türkistan Türklerine dua edilmiyor, amin denilmiyor? O kardeşlerimiz, en ağır şartlar altında hem Türklük hem de Müslümanlık görevlerini yerine getirmek için canlarını ortaya koymaktadır. Tüm yasaklara, işkencelere ve hatta ölüme rağmen Müslümanlık görevini yerine getiren din kardeşlerimize yüce Allah’tan yardım diliyoruz.”

Evcil, ‘’Geçtiğimiz günlerde 28 soydaşımız dini vazifelerini yerine getirdikleri için şehit edildi. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi bölgemizde ve ilimizde de Ülkü Ocaklarımızın organizesiyle gıyabi cenaze namazları kılınmıştır. Cenab-ı Hak mekanlarını cennet etsin, rahmet eylesin’’ diye aktardı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.