VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞKENCE İDDİALARINA KAMERA BERAATİ..

23 Mayıs 2015

BOLU T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan iki hükümlüye 58 dakika boyunca işkence ettikleri suçlamasıyla yargılanan ...

BOLU T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan iki hükümlüye 58 dakika boyunca işkence ettikleri suçlamasıyla yargılanan 4 infaz koruma memuru, kamera kayıtları sayesinde beraat ettiler.

Bolu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan A.E.O ve M.N.G. isimli hükümlüler, cezaevinde görevli 4 personel tarafından işkence gördüklerini iddia ederek dava açarken,  İnfaz koruma memurları Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı.

Halen Kartal Cezaevi’nde yatmakta olan A.E.Ö. ve M.N.G isimli hükümlü, 58 dakika boyunca 4 infaz koruma memuru tarafından dövüldüğünü ve vücutlarında çok sayıda darp izi olmasına rağmen doktor raporunun geç verildiğini iddia ettiler. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Bolu T Tipi Cezaevi’nde infaz koruma memuru olarak görev yapan F.S.Ç, Ö.Ö., O.R.E. ve Y.G. söz konusu iddiayı yalanlayarak beraat kararı istediler. İddia makamı olan Savcılık memurlar için yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

“ ORADA 58 DEĞİL 2 DAKİKA KALMIŞLAR”

F.S.Ç., Ö.Ö., O.R.E. VE Y.G.’nin avukatı kamera kayıtlarında da görüleceği üzere memurların odada 58 dakika değil yalnızca 2 dakika kaldıklarını söyleyerek, “ şikayetçi şahısların vücudundaki darp izlerini kendi kendilerine yaptığı doktor raporlarında da belirtildi. Hatta ayak tabanlarındaki lezyonlarıda kendi kendilerine yapabilme ihtimalleri bulunduğu açıklandı. Bu bakımdan 4 memurun, ayrı ayrı beraatini istiyoruz” dedi.

Şikayetçi şahısların avukatı ise tutuklanan kişilerin, devletin güvencesi altında olduğu ifade etti. Dava sonunda tutuksuz yargılanan F.S.Ç., Ö.Ö., O.R.E. ve Y.G. için beraat kararı verildi. 4 memur beraat kararını sevinçle karşıladılar.

HABER : EBRU EYVAZOĞLU / BOLU EKSPRES GAZETESİ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.