VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FENER ALAYI ÖNCESİNDE GERGİNLİK

19 Mayıs 2015

CHP’nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği Fener Alayı öncesinde gerginlik çıktı. Başbakan ...

CHP’nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği Fener Alayı öncesinde gerginlik çıktı. Başbakan Davutoğlu’nun konuşma yaptığı sırada yürüyüşe geçmek isteyen gruba bir süre izin verilmedi. CHP Milletvekili Tanju Özcan yaşananları tepki gösterirken, grup bir süre sonra yürüyüşe geçti.

CHP öncülüğünde bugün saat 21.00’da Milli Bayramı kutlamak amacıyla yapılacak olan Fener Alayı yürüyüşünün Valilik tarafından engellendiği iddia edildi. İddianın sahibi CHP Milletvekili Tanju Özcan. Özcan, “Şimdi burada ne oluyor diyorsunuz. Biz bugün için günler öncesinden iznimizi aldık. Valilik önünde toplanıp Belediye önüne yürüyecektik. Ancak daha sonra Sayın Vali Emniyet Müdürü aracılığıyla dedi ki; ‘O gün Başbakan’ın mitingi var, sonradan belli oldu, güzergahınızı değiştirir misini?’ Eyvallah değiştirdik, Cici taksi kavşağından toplanıp, Valilik önüne yürürüz dedik, tamam dediler. Sonra ‘saatini değiştirebilir misiniz?’ dediler, eyvallah 20.00 yerine 21.00 olsun dedik. Sonra dediler ki; ‘Valilik önü yerine Anıt Park olabilir mi?’ Ona da eyvallah dedik. İki saat önce Emniyet Müdürü ile keşif yaptık, aracınız şuradan girsin, şuraya çekin falan diye. Ama yarım saat önce sebepsiz yere Vali Bey iptal ediyor, böyle bir uygulamayla karşılaştık. Bizde buna pabuç bırakmayacağız, yürüyüp buraya geleceğiz, burada Fener Alayımızı yapacağız, Milli Bayramımızı kutlamaya kararlıyız. AKP İl Başkanı gibi davranan Vali’ye de pabuç bırakacak değiliz. O gitsin AKP mitinginde bayrak sallasın” şeklinde konuştu.

YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Daha sonra grup Kardelen Meydanı’na kadar yürüyüşe geçti.

1 yorum yapılmış
  • universiteli bolulu
    18 Mayıs 2015 • 11:00
    Tanju adamsin sen de olmasan bolu kimsenin umrunda degil oy zamani arkana gecerler sirtini sivazlarlar sende alkislarsin belki bende memur olurum bir gun diye.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.