VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MISIR'DAKİ İDAM KARARINA TEPKİ!

18 Mayıs 2015

Bolu’da Sivil İrade Platformu üyesi yaklaşık 150 kişi, Mısır’da darbeyle devrilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için ...

Bolu’da Sivil İrade Platformu üyesi yaklaşık 150 kişi, Mısır’da darbeyle devrilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararını protesto etti. 

Kadı Camii önünde toplanan Sivil İrade Platformu üyesi yaklaşık 150 kişi Mısır’da darbeyle devrilen ve hapishanede tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam cezasını protesto etmek için yürüyüş yapıp basın açıklaması yaptı.

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un da katılarak destek verdiği protesto yürüyüşünde, “ Mısır’da darbenin karşısında, Müslüman Kardeşlerin yanındayız”, “ Ya bu adamlar durur, ya mazlumların ahı Batı’yı vurur”, “ İhvan’a selam, direnişe devam “ şeklinde sloganlar atılırken, platform adına konuşan Memur Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, gruptan hiçbir siyasi slogan atmamaları konusunda ricada bulundu. Koçak, yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Mursi’nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşenler, bugün Muhammed Mursi’yi, darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatamazken Batı bu zulme ortak oluyor. Mısır’daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını, ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecilerin zulmü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını görüyoruz. On hukuksuz karar ve Batı’nın sessizliği dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttu. Haksız hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti. Batının sadece kirli yüzü değil; doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı. Bunlar Sisi sever. Bunlar kan içici vampirler. Bunlar tüm değerlerimize savaş açan kapitalist cinayet şebekesi. Hepsini kınıyor, lanetliyoruz. Sahte demokrasi de, insan hakları anlayışları da yere batsın. Öte yandan; İran, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Körfezin baronları ve tüm Ortadoğu ülkeleri bu zulme seyirci kalırsa üç maymunu oynamaya devam ederse tarih bunu da affetmeyecektir." dedi.

1 yorum yapılmış
  • yuksel14
    17 Mayıs 2015 • 11:00
    zaten.ne arap emirlikleri ne iran-katar.arabistan hic biri ses çıkarmaz..bunlar Müslümanlık dışı hareket ediyorlar...biz türkiye olarak onlardan böyle konularda üstünüz ve daima Müslüman kardeşlerimizin yanındayız....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.