VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞÇİLERDEN EYLEMCİLERE DAVA

30 Nisan 2015

2013 yılının Eylül ayında Halkevi Bolu Şubesi’nin yıkımı aşamasında yaşananlar, yargıya taşındı. Yıkımı gerçekleştiren kepçe ...

2013 yılının Eylül ayında Halkevi Bolu Şubesi’nin yıkımı aşamasında yaşananlar, yargıya taşındı. Yıkımı gerçekleştiren kepçe operatörleri ve görevli Belediye memurları, kendilerine direnen eylemcilere dava açtı.

Bolu Belediyesi’nin kararıyla 27 Eylül 2013 yılında gerçekleşen Halk Evi Bolu Şubesi’nin yıkımı, ülke gündemini de uzun süre meşgul etmişti. Belediye, kaçak yapılaşma olduğu gerekçesiyle Halk Evi için yıkım kararı çıkartırken Halk Evi de Bölge İdare Mahkemesi’ne giderek yürütmeyi durdurma kararı çıkartmıştı. Kararın günü dolmadan Belediye kepçelerinin yıkımına sinirlenen başta Halk evi üyeleri ve birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi, olay günü eylem yaptılar. Kepçe operatörleri, zabıta memurları ve Belediye’den bazı görevliler, makinelere engel olmaya çalışan eylemcilere karşı açtılar.

İŞÇİLER VE AVUKAT DAVA AÇTI

Kepçe operatörü Mehmet Ali Tok, Belediye personelinden Fatih Güneş, Ahmet Güneş, Ömer Faruk Bilir ve belediyenin o dönemki Avukatı Tamay Kıvrak, eylemcilere “Görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme” suçlamalarıyla dava açtı. Sanıkların içinde Halkevi Bolu Şube Başkanı M. Süalp Güler, Komünist Parti İl Başkanı Davud Ergün, şu an HDP’nin 1. sıra Milletvekili Adayı Güner Yavuz’un yanı sıra eylemciler Samüt Karabulut, Umut Tektürk, Doğan Kılıç, Murat Öztaş, Celalettin Ünsal, Duygu Burus, Hamza Doruk Yıldırım ve Fatih Civelek bulunuyor.

‘KEPÇEYE SANDALYE FIRLATTILAR, BANA TOKAT ATTILAR’

Bolu 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya müşteki ve aynı zamanda müşteki ve mağdurların Avukatı Tamay Kıvrak katıldı. Kepçe operatörü Mehmet Ali Tok, “Eylemciler, yıkımı engellemeye çalıştılar. Kepçenin camlarını kırdılar, taş ve sopa attılar, sandalye fırlattılar. Kepçeye zarar verdiler. İçlerinden birisi bana tokat attı. O kalabalıkta yüzünü fark edemedim, kim olduğunu hatırlamıyorum. Kepçeye saldıran kişileri karakolda teşhis ettim; ama isimlerini bilmiyorum” dedi.

BİR SANIK ZORLA GETİRİLECEK

Müşteki Avukatı Tamay Kıvrak, eksik hususlar giderildiğinde yazılı beyanlarını mahkemeye vereceklerini belirtti. Eline tebliğ ulaştığı halde duruşmaya mazeretsiz katılmayan sanık Fatih Civelek’in bir sonraki duruşmaya gelmemesi halinde zorla getirilmesine karar verildi. Duruşma, 26 Haziran tarihine ertelendi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.