VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÜNDOĞDU'DAN KORKUTAN DEPREM AÇIKLAMASI

29 Nisan 2015

Deprem bilimci Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, “12 Kasım 1999’da meydana gelen depremde ...

Deprem bilimci Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, “12 Kasım 1999’da meydana gelen depremde Düzce fayı Yumrukaya Mevkii’ne kadar kırıldı. Bunun sonucunda Bolu’nun içinden geçen fayın kırılma olasılığı daha da arttı” dedi. 

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından “Depremde Afet ve Arama Kurtarma Çalışmaları” konulu seminerde konuşan Oğuz Gündoğdu Bolu’da deprem tehlikesine dikkat çekerek; “12 Kasım 1999’da meydana gelen depremde Düzce fayı Yumrukaya Mevkii’ne kadar kırıldı. Bunun sonucunda Bolu’nun içinden geçen fayın kırılma olasılığı daha da arttı” dedi. 

“KADINLAR VE ÇOCUKLAR PSİKOLOJİK DESTEK ALMALI”

Oğuz Gündoğdu, “Doğada her şey afet değildir. Müdahalede kaynağın yetersiz kalması, müdahalenin geç ve yetkisiz eller tarafından yapılmasıyla ortaya çıkan sonuçtur. Panik halinin giderilmesinde deprem uzmanlarına ciddi görevler düşmektedir. Afet anında özellikle kadınlar ve çocuklar çok fazla zarar görmekte ve mutlaka psikolojik destek almaları sağlanmalıdır. Kadınlar eğitilmelidir. Çünkü kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.