VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÖRMEDEN SEVDİK YA RESULALLAH…

14 Nisan 2015

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum gününü kutlamak amacıyla her yıl 14-20 Nisan’da düzenlenen ‘Kutlu Doğum ...

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum gününü kutlamak amacıyla her yıl 14-20 Nisan’da düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. 

‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri yüzlerce kişinin Kent Meydanı’ndan Belediye Meydanı’na kadar yürümesiyle başladı. Yürüyüşe Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İl Müftüsü İzani Turan, çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, yurtdışından gelip ilimizde eğitim gören öğrenciler, izciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Yaklaşık 700’ü aşkın kişinin katıldığı yürüyüş Belediye Meydanı’nda son buldu. Bolu Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından organize edilen ‘Kutlu Doğum Haftası’ programı ilahi dinletisi ile devam etti. Daha sonra İmam Hatip İsmail Bozoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. 

Müslüman’ın yaşamadığı bir dünya haritası yok 

Kur’an Tilaveti’nin ardından Bolu İl Müftüsü İzani Turan ‘Kutlu Doğum Haftası’ ile ilgili bir konuşma yaptı. Turan; “İnşallah bu hafta boyunca bütün dünyada çünkü Müslümanın yaşamadığı bir dünya haritası yok artık. Her yerde Müslüman var. Ama hassaten Türkiye’mizde bu hafta boyunca Peygamber Efendimiz anılacak. İnşallah anlayacağız. İnşallah anladıklarımızı hayatımıza tatbik edeceğiz. Cenab-ı Hak bizi bu hususta muvaffak eylesin. Bütün programlara her birinizi canı gönülden davet ediyorum. Bu programın sahibi bu sene sadece Müftülük değil, bizim yoldaşlarımız var paydaşlarımız var ve en önemlisi Resulullah gönüllüsü gönüldaşlarımız var. Bu platformu hazırlayan Belediye Başkanımıza, ekibine, bu platformda olan bütün sivil toplum kuruluşlarımıza hassaten Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Kur’an Kurslarımıza ve her zaman bizimle olan siz cemaatimize ve özellikle omuz omuza yürümüş olduğum dava arkadaşlarımız din gönüllüsü arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Hepinizin haftası mübarek olsun. Cenab-ı Hak umduklarımıza nail, korktuklarımızdan emin eylesin” diye konuştu. Müftü Turan’ın konuşmasının ardından, ‘Kutlu Doğum Haftası’ın açılış duası yapıldı. Programın sonunda ise Kızılay yetkilileri tarafından çorba ikramında bulunuldu. Kimi vatandaşlar ise Kızılay’a kan bağışladı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.