VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇARESİZ AİLENİN İMDADINA VALİ YETİŞTİ

9 Nisan 2015

Bolu’nun Aşağısoku Mahallesi’nde kanser hastası eşine ve 3 çocuğuna zor şartlar altında bakan babanın imdadına ...

Bolu’nun Aşağısoku Mahallesi’nde kanser hastası eşine ve 3 çocuğuna zor şartlar altında bakan babanın imdadına Bolu Valisi Aydın Baruş yetişti. Vali’nin talimatı sonrasında aile kiralanan başka bir eve yerleştirildi. Eve ailenin ihtiyacı olan eşyalar yerleştirildi. Çaresiz aile Çarşamba gecesi yeni evlerinde yaşamaya başladılar.

Yetiş Karabel, kanser hastası eşi ve 3 çocuğuyla birlikte Aşağısoku Mahallesi’nde 2 göz odası bulunan evinde zor şartlar altında yaşıyor. Evlerinin kirasını ödemekte zorluk çeken ve kanser hastası eşinin tedavisini yaptıramayan Yetiş Kayarel ve ailesinin dramı gazetelerde yer alınca Bolu Valisi Aydın Baruş harekete geçti. Vali Baruş, aile için tarihinde “Aile Sosyal Destek Programı” (ASDEP) ekibi görevlendirdi.

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Vali Aydın Baruş’un talimatı sonrasında aile kiralanan yeni bir eve yerleştirildi. Personel tarafından evin boya ve badanası yapılarak, evin ihtiyacı olan eşyalar aileye teslim edildi. Aile Çarşamba gecesi yeni yuvalarında yaşamaya başladılar.

BOLU VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

“Söz konusu haberler ve paylaşımlar Valiliğimizce incelenmiş, KARAYEL ailesinin durumunun araştırılması için Valiliğimizce 06 Nisan 2015 tarihinde “Aile Sosyal Destek Programı” (ASDEP) ekibi görevlendirilmiştir. Gerekli inceleme ve araştırma sonucunda ailenin daha iyi bir ortamda barınabilmesi için kira desteği verilerek aileye yeni bir ev kiralanmıştır. Görevlendirilen personel tarafından kiralanan evin boyası ve temizliği yapılmış, ihtiyacı olan ev eşyaları alınarak yerleştirilmiştir. Süratle yapılan çalışmalar sonrası Karayel ailesi 08 Nisan 2015 Çarşamba gecesini yeni yuvalarında geçirmişlerdir. Ailenin tüm sorunları giderilene kadar aile ile devamlı irtibat halinde olacak bir personel görevlendirilmiştir. KARAYEL ailesinin durumunu haber yaparak gündeme getiren yayın organlarına teşekkür ediyor, Yetiş KARAYEL’in hasta olan eşine acil şifalar diliyoruz.”

2 yorum yapılmış
  • mustafa saygı
    9 Nisan 2015 • 00:17
    Sayın Valim.Kanser hastası vatandaşımıza ve ailesine gösterdiğiniz duyarlılıktan ötürü teşekkürlerimi sunarım bir vatandaş olarak.Hoş geldiniz.Başarılar dilerim..
  • mustafa saygı
    9 Nisan 2015 • 00:17
    Sayın Valim.Kanser hastası vatandaşımıza ve ailesine gösterdiğiniz duyarlılıktan ötürü teşekkürlerimi sunarım bir vatandaş olarak.Hoş geldiniz.Başarılar dilerim..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.