VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SOSYAL MEDYAYA ERİŞİM YASAĞI..

6 Nisan 2015

Bugün öğlen saatlerinden beri sosyal ağlara girilemiyor. Geniş kapsamlı bir yasak için henüz açıklama gelmedi.

Bugün öğlen saatlerinden beri sosyal ağlara girilemiyor. Geniş kapsamlı bir yasak için henüz açıklama gelmedi. Fakat servis sağlayıcılar bir bir erişimi kesiyor...

 

Türkiye tarihinde sosyal ağlarla ilgili verilen en kapsamlı erişim engellemesi kararıyla Twitter, Facebook ve YouTube'un kapatıldığı öne sürülüyor.. TİB’in Erişim Engelleme Karar Sorgulama ekranlarında henüz yayınlanmış bir karar yok. Webrazzi’nin çeşitli erişim sağlayıcılarla yaptığı internet bağlantı testlerinde farklı sonuçlar alındı.Turkcell Superonline ve TTNET hattından yaptığı denemelerde bu ekran veya sayfaya ulaşılamıyor hataları alınıyor.

TTNET hattında Youtube.com Service Unavailable hatası verirken Twitter sunucularından hiçbir tepki alınamıyor. Facebook’ta ise erişim kısmı olarak halen sürüyor.

KALIN: İHTİYACIN DOĞURDUĞU ZARURET

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şöyle konuştu:

Savcılıktan gelen talepten yeni haberim oldu, henüz bir erişim engellemesi söz konusu değil. Şehit edilen savcının görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasıyla ilgili bir konudur. Birtakım medya gruplarının bu fotoğrafları adeta terör örgütünün propagandasını yapar gibi yayımlamış olması, itiraza rağmen devam etmesi kabul edilebilir değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir özgürlük yok. Ortada bir defa adli, ikincisi insani bir durum var. O fotoğrafı paylaşınca elinize ne geçecekti? Cumhurbaşkanımız, başbakanımız gerekli uyarıları yapmıştır. Bunun takibi de yapılacaktır. Anladığım kadar, savcılıktan gelen talep, bu görüntünün hiçbir mecrada ana akım veya sosyal medyada kullanılmamasıyla ilgili bir taleptir. Bu bir ihtiyacın doğurduğu bir zarurettir. Basın kuruluşları üzerine düşen sorumluluğu yerine getirse, o fotoğraf karesi defalarca paylaşmasaydı bu konuyu şu anda bizim gündemimizde olmayacaktı. Bunlar hiç yaşanmamış gibi bu tür talepleri özgürlükler mi kısıtlanıyor vs bağlamında ele alma gayreti görülüyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil.

NEDENİ SAVCI KİRAZ'IN GÖRÜNTÜLERİ

Olayın nedeni geçen hafta öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı sırada çekilen görüntüleri... Cumhuriyet Savcılığı, görüntülerin kaldırılması kararını internet servis sağlayıcılarına iletti. İçeriklerin kaldırılmaması durumda ise erişim engellenmesi uyarısı da yapıldı. İçerik Sağlayıcıları Birliği ise kararı Turkcell Superonline, TTNET, Turkcell, Vodafone ve AVEA'ya iletti. Şu an yaşanan bağlantı sorununun bu içerik kaldırma işlemleri sırasında yaşandığı bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.