VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

REKTÖR'DEN O İDDİALARA YANIT GELDİ

3 Nisan 2015

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘Bahar Gazetesi’ ne ...

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘Bahar Gazetesi’ ne konuştu. TRT Muhabiri Ufuk Çilesizoğlu’nun sorularını yanıtlayan Coşkun, paralel yapı ile mücadelede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını, üniversite de bu yapılanmaya izin vermeyeceklerini belirterek, “Üniversitemizde böyle bir yapılanmaya asla müsaade etmeyiz. Olsa bile bununla mücadele bizim görevimiz” dedi. Rektör Coşkun ayrıca, yasadışı dinleme operasyonu ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayri Coşkun, paralel yapılanma ve yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak ilk defa Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Bahar Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

‘GAZETECİLİK BÖLÜMÜNE ÖĞRENCİ ALINACAK’

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’ne öğrenci alınması için YÖK’e başvurduklarını söyleyerek, “Gazetecilik Bölümü’ne öğretim üyesi eksiğini minimum seviye de giderdikten sonra Gazetecilik Bölümü’ne öğrenci alım teklifimizi YÖK’e ilettik. Tabi YÖK’ün takdirinde öğrenci verip vermemek. Verme yönünde kullanırlarsa inşallah eylül ayında öğrencilerimiz gelecek. Ziraat Doğa Bilimleri Fakültemiz, Tarla Bitkileri Bölümü’ne öğrenci almak suretiyle eğitim hayatına başladı. Bu sene de Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü’ne öğrenci alımı teklifimizi YÖK’e götürdük. İnşallah kabul görür. Fakülte bünyesinde 4 tane bölümümüz için eğitim öğretim başlamak üzere YÖK’e teklifimiz yapıldı” diye konuştu.

‘PARALEL YAPI İLE MÜCADELE GÖREVİMİZ’

Paralel yapı ile mücadeleyi destekleyen Rektör Coşkun, şu açıklamada bulundu:

“Biliyorsunuz Türkiye’de paralel yapıya ilişkin bir mücadele var. Sayın Cumhurbaşkanımızın önemle takip ettiği bir konu. Ve devlet içinde geçmişten günümüze bu türden yapılarla devlet bire bir mücadele etmiştir. Bu noktada da paralel yapı denen yapıyla mücadelede devletimizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı ve başbakanımızı haklı buluyor ve bu mücadelenin mutlaka yapılması gerektiğine inanıyoruz. Biz de bu konuda bütün hassasiyetlere sahibiz. Üniversitemizde böyle bir yapılanmaya asla müsaade etmeyiz. Olsa bile bununla mücadele bizim görevimiz. Zaten her defasında Sayın Cumhurbaşkanımızın her yerde yaptığı konuşmada bu konuya büyük önem verdiğini biliyoruz, bu anlamda da Sayın Cumhurbaşkanımıza bu mücadelesinde yanında olduğumuzu da belirtmek istiyorum özellikle. İsabetli bir mücadele yaklaşımı diye düşünüyorum”

“YASA DIŞI DİNLEME İDDİALARIYLA İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM”

Bolu Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği yasa dışı dinleme konusunda da Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduklarını açıklayan Rektör Coşkun, “Gazetelerde üniversitemiz rektörü ve rektör yardımcılarının yasa dışı dinlenme iddiaları yer almıştı. Ben bu iddialara ilişkin olarak, konunun detaylıca araştırılmasını ve haberlerde yer aldığı şekliyle de rektör, rektör yardımcılarının dinlenip dinlenmediği ile ilgili başvuruyu yaptım. Cumhuriyet Başsavcılığımızın yapacağı çalışmaların neticelerini bekliyoruz. Şahsi düşüncem, bu konuda Türkiye’de özellikle 17 Aralıktan sonra gördüğümüz, duyduğumuz, gazetelerden okuduğumuz, edindiğimiz bilgiler pek çok insanın dinlenmiş olması. Bu çerçevede de ben yada rektör yardımcısı arkadaşlarımızın dinlenmiş olabileceğini düşünüyorum. Biz savcılığa gereken müracaatı yaptık Başsavcılığımızın yapacağı çalışmaların sonucu bekliyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.