VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GAZETECİLERE GRİ PASAPORT ENGELİ

1 Nisan 2015

Bolu Valiliği büyük bir ayıba imza attı. Bolu Valiliği'nin de ortak olduğu AB Projesi kapsamında ...

Bolu Valiliği büyük bir ayıba imza attı. Bolu Valiliği'nin de ortak olduğu AB Projesi kapsamında Avrupa’ya gidecek olan 35 Bolulu gazeteciye Valilik tarafından sözde gri pasaport engeli çıkartıldı. Bundan önce birçok kişinin bir proje için elini kolunu sallayarak aldığı gri pasaportun gazetecilere neden verilmediği ise akıllarda soru işareti yarattı.

Bolu Valiliği ve Bolu’da görev yapan gazetecilerin ortaklaşa hazırladığı Avrupa Birliği Projesi, bürokrasiye takıldı. Ortağı olduğu projeyi tanımayan Valilik, gazetecilerin mesleki gelişimi için hayati önemi olan projeye başvuran gazetecilerin pasaport almasını engelledi.

Bolu tarihinde basına yönelik ilk olan, Türkiye’de hazırlanan binlerce proje içinden ilk on altıya girerek destek almaya hak kazanan IVME (AB Konularında Medya Kapasitesinin Arttırılması) projesi, sürüncemede kaldı.

SÖZDE GRİ PASAPORT ENGELİ

Geçtiğimiz hafta sonu duayen gazetecilerin ve AB uzmanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen eğitimlerle Bolu basını AB süreci ile ilgili önemli kazanımlar elde etti. Bolu Basınında heyecan yaratan proje, sebepsiz bir şekilde sürüncemede kaldı. Proje ortağı bir kamu kuruluşu olduğunda katılımcılara verilebilen, AB Projesinde yurtdışına çıkmak için vize sıkıntısı yaşatmayan Geçici Gri Hizmet Pasaportu başvurusunda bulunmak isteyen gazeteciler, kelimenin tam anlamıyla şok oldu. Basından Sorumlu Vali Yardımcısı Ayan Kartlı ve AB Projelerinden Sorumlu Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş’ın desteğini bekleyen gazeteciler, “Kamu görevlisi olmadığınız için gri pasaport alamazsınız” cevabıyla karşılaştılar. Ancak bu pasaportların geçici olduğu ve Bolu Valiliği ile gazetecilerin bu projede ortak olduğu ve diğer meslek kuruluşlarına verilen pasaportlar hatırlatıldığında gazetecilere, “O zaman hata yapmışız, hatamızı tekrarlayamayız” cevabı verildi.

HERKESE VAR, GAZETECİLERE YOK!

Daha önce AB Projeleri kapsamında yurtdışına çıkan sanayi esnafına, terziler odası üyelerine ve son olarak geçen hafta kuaförlere Gri Hizmet Pasaportu veren Bolu Valiliği, mesleki gelişimi için son derece önemli olan AB Konularında Medya Kapasitesinin Arttırılması projesi için gri pasaport alamadı.

VİZE BEKLEYİN!

Geçici Hizmet Pasaportu için bekleyen gazetecilere tavsiyelerde de bulunan yetkililer, “Normal pasaport başvurusunda bulunun, kime vize çıkarsa o gidebilir” de dediler. Otel rezervasyonları yapılan, uçak biletleri alınan hatta proje kapsamında yapılacak AB Konseyi ziyareti ve AB’de Yerel Medya konulu sempozyumlarda konuşacak profesörlerle de alınan randevular, Bolu Valiliğinin keyfi uygulaması nedeniyle iptal edilme aşamasına geldi.

 KENDİYLE ÇELİŞEN DEVLET ANLAYIŞI

AB Bakanlığı, Avrupa Birliği sürecini destekleyen ve kavranması için hazırlanan projelerin desteklenmesi için büyük çaba harcarken, kabul edilmiş bir projenin Valilikçe sekteye uğratılmasını Bolu Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.