VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞTE MHP’DE YAŞANAN ŞOKUN NEDENİ..

31 Mart 2015

MHP Bolu Milletvekili Aday Adayı Hasan Dinç yaptığı basın açıklaması ile aday adaylığından çekildiğini açıkladı.

MHP Bolu Milletvekili Aday Adayı Hasan Dinç yaptığı basın açıklaması ile aday adaylığından çekildiğini açıkladı. Dinç, geri çekilme kararının adaylara adil davranılmamasıyla ilgili olduğunu söyleyerek, “Uğruna kurşun yiyerek gazisi olduğum bu partiye hizmetlerim ve bağlılığım aralıksız sürecektir” dedi.

 Aday adaylarının adaylıklarını geri çekmelerinin aynı güne rastlamasının kolektif bir hareket olmadığını söyleyen Dinç, “ Bu hareket, tamamen bireysel bir harekettir. Her aday adayının, adaylığını geri çekmesinin gerekçeleri kendilerinden saklıdır. Bu nedenle benim yaptığım açıklama, tamamen benim gerekçelerim olup diğer aday adaylarını bağlamamaktadır” dedi.

  “ADAYLARA ADİL DAVRANILMADI”

  Eşit olmayan bir adaylık yarışında sağlıklı bir sonuç çıkmayacağını düşündüğü için çekilme kararı aldığını vurgulayan Dinç,  “ Kamuoyuyla sıkça paylaştığım gibi benim aday adaylığımı parti il yönetimince oluşturulan bir komisyonun teklifiyle gerçekleşmiş, aday adayları arasında adil olacakları, eşit mesafede kalacakları vaat ve taahhütleriyle gerçekleşmiştir. Ben 14 Mart günü parti genel merkezine resmen müracaat etmiş, 18 Mart günü de aday adaylığımı parti il binasında düzenlediğimiz basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşmıştım. O günden itibaren, başta Bolu merkez ilçe olmak üzere diğer 8 ilçemizi ziyaret etmek üzere parti teşkilatlarımıza adaylık durumumu ve 7 Haziran seçimleriyle ilgili düşüncelerimi görüşüp paylaştım. Bu arada parti İl Başkanı olmak üzere bazı parti yöneticilerimizin aday adaylarından birine karşı eşitlik taahhütlerini izhar eden davranışlarına bizzat şahit oldum. Bu durumu kendileriyle görüştüm. Davranışlarının doğru olmadığını kendileriyle paylaştım. Aday adaylarından birine karşı ayrıcalıklı davranışlar giderek arttı. İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı, işi aday adayını beraberce ilçelere taşımaya kadar götürdüler. Daha sonra bu durum, İl Başkanı Yardımcılarıyla devam etti. Eşit olmayan bir adaylık yarışında sağlıklı bir sonuç çıkmayacağını anlamış olmam nedeniyle aday adaylığından çekilme kararı aldım. Bu kararımı, partimizin başkanlık divanı üyelerinden ilgililerle paylaştım. Gerekçelerimi kendilerine detaylı bir şekilde anlattım. 30 Mart günü yazdığım dilekçeyle aday adaylığından çekildiğimi parti genel merkezine ilettim. Bu hareket, kurumsal bir varlık olarak MHP’ye değil, MHP adına bazı yöneticilerin yanlışlarınadır. MHP’ye olan gönül bağım artarak devam edecek, uğruna kurşun yiyerek gazisi olduğum bu partiye hizmetlerim ve bağlılığım aralıksız sürecektir” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.