VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BÖYLE OLUR SEBEN'İN NEVRUZ COŞKUSU

25 Mart 2015

Her yıl 21 Mart tarihinde Seben’de kutlanan Nevruz Bayramı bu yılda büyük coşku ile kutlandı.

Her yıl 21 Mart tarihinde Seben’de kutlanan Nevruz Bayramı bu yılda büyük coşku ile kutlandı. Gerek Bolu’dan ve Seben’den gerekse il dışından yüzlerce vatandaşın katıldığı kutlamalarda yakılan dev Nevruz ateşi görülmeye değerdi.

Seben Belediyesi tarafından her yıl 21 Mart’ta kutlanan Nevruz Bayramı bu yılda büyük bir coşku ile kutlandı. Seben’in Alpağut Köyü’nde gerçekleştirilen kutlamalara Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Kaymakamı Osman Sayılı, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, daire müdürleri ve gerek Bolu’dan ve Seben’den gerekse il dışından yüzlerce vatandaş katıldı.

BARIŞ VE KARDEŞLİĞİ SİMGELİYOR

Kutlamalar ilk olarak Türkiye’de sadece Seben’in Alpağut Köyü’nde bulunan Nevruz Tepesi’nde ve kutlama alanında aynı anda yakılan dev ateşlerle başladı. Kutlamalar daha sonra Seben’in yerel Seymen ekibinin ve Bolu Belediyesi Halk Dansları ekibinin gösterileri, geleneksel hale gelen yumurta yeme ve taşıma yarışmaları ile devam etti. Kutlamalar kapsamında gerçekleştirilen protokol konuşmalarında söz alan Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Türkiye'de Seben'de bulunan Nevruz Tepesinde 200 yıldan beri nevruz ateşinin yakıldığını vurgulayarak Nevruz'un barış ve kardeşliği simgelediğini vurguladı.

MUHTEŞEM COŞKU

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Nevruz'un Türkiye'de kardeşliğin en önemli simgelerinden biri olduğuna dikkat çekerken, bu bayramın yüzyıllardır Türklerin bayramı olduğunu sonuna kadar da sahip çıkılması gerektiğini belirtti.  Nevruz Bayramı kutlamalarının devamında ünlü sanatçı Aslı Şahin okuduğu Ankara türküleri ile 7'den 70'e herkesi coştururken binlerce insan bulgur, nohut ve soğandan oluşan Nevruz pilavını kaşıklayarak havai fişekler eşliğinde nevruz tepesinde yakılan ateşi seyretti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.