VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HÜSEYİN İKA'YA EGOLU YANIT

15 Mart 2015

  Haber: Ufuk ÇİLESİZOĞLU AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti Milletvekili aday adayı Hüseyin İka’nın ...

Haber: Ufuk ÇİLESİZOĞLU

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti Milletvekili aday adayı Hüseyin İka’nın boşuna uğraştığını ifade ederek, “Geleceğe yapılan yatırımlar söz konusu olabilir, malum şahsın ne düşündüğünü bilemem” dedi. Ercoşkun, İka’nın neden bu şekilde davrandığı şeklindeki soruya ise, ‘Ego’ yanıtını verdi.

Ali Ercoşkun, Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden Hüseyin İka’nın milletvekili sıralamasında yer alamayacağını ima ederek, “Başvurma konusunda kimsenin elini kolunu bağlayamazsınız. Başvuru belgesini elde etmekte sıkıntı değil. Başvurmak için gelene “ gelme” denilmez. Ancak boşuna uğraşıyor” dedi.

“SEBEBİ ÇOK AÇIK VE NET”

Hüseyin İka’nın mülakata alınmayışıyla ilgili ise “Bunun sebebi çok açık ve nettir. Aday adaylığı süreciyle ilgili usul ve esasları genel merkezimiz MKYK kararları sonrasında açıklandı. AK Parti Sözcümüz Beşir Atalay, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Başkanları ve Üyeleriyle ilgili partinin bakışını, aday olmaları halinde genel merkezden izin alınması gerektiğini açıkladılar. İstisnai durumlar olabiliyor. Örnek Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Bunun dışındaki arkadaşların istifa etmemesini ederlerse de yanlış yapacaklarını ve boşa düşeceklerini açık, net ve herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının anlayabileceği şekilde anlattı. Buna rağmen oluşan süreçte tamamen bu kararlar doğrultusunda gelişti. Başvurma konusunda kimsenin elini kolunu bağlayamazsınız. Başvuru belgesini elde etme de sıkıntı değil, başvurmak için gelene de “ gelme” denilmez. Ama bir karar uygulanmak için alınır. Konya’ya gittiğimizde istifa eden belediye meclis üyeleri vardı, ama olar temayüle dahil etmedik, geldiler istediklerini söylediler. Ama genel merkezin kararının net olduğunu ifade ettik. Farklı yorumlar yapılıyor olabilir, ama olay çok açık ve net. İlk aşama olan temayül yoklamasında bittikten sonrasını konuşmak bile anlamsızdır. Ama tabi ki siyaset uzun soluklu bir şeydir. Geleceğe yapılan yatırım söz konusu olabilir. Malum şahsın ne düşündüğünü bilemem” dedi.

 Hüseyin İka’nın neden bu şekilde davrandığı şekildeki soruya ise Ercoşkun, sadece ‘Ego’ yanıtını verdi.

2 yorum yapılmış
  • melungeon14
    15 Mart 2015 • 14:00
    eyy..ika hala anlamdınmı seni bir cacıktan saymıyorlar..ercoşkun....
  • esnaf
    15 Mart 2015 • 14:00
    EE NE DEMİŞLER NE OLDUM DEMEYECEKSİN NE OLACAK DİYECEKSİN EYY İKA EY
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.