VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN YILMAZ'DAN CHP'Lİ ÜYELERE CEMEVİ ÇIKIŞI...

8 Mart 2015

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediye meclisinde CHP’li üyelerin ‘Cemevleri’nin ibadethane sayılmasını ve cemevi inşaatlarına ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediye meclisinde CHP’li üyelerin ‘Cemevleri’nin ibadethane sayılmasını ve cemevi inşaatlarına izin verilmesi’ konusunda önergelerini şov olarak nitelendirerek, “Bolu’da cemevi açmak için bize başvuru yapılırsa, inşaat noktasında üzerimize düşeni yaparız. Hatta malzeme yardımında da bulunuruz. Ancak bu önerge siyasi şov amacıyla verildi. Bize böyle bir başvuru yok. Olunca elimizden geleni yaparız” dedi.

Bolu Takip Gazetesi’nden Hakan Aydın’ın haberine göre, Bolu Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyeleri, Bolu Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk oturumuna CHP’li üyelerinin verdiği önerge damgasını vurdu. CHP’li Meclis üyeleri tarafından verilen önergeyle, “Bolu’da Cemevleri’inin ibadethane sayılması ve dini ibadethane olarak kabul edilmesi’ istendi.

“ZAMANSIZ ÖNERGE, BİZ HERKESE HİZMET ETMEK ZORUNDAYIZ”

Verilen önergeyi meclise okuyan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, önergenin zamansız olduğunu belirtti. Bolu Belediyesi’ne cemevi yapılması için bu güne kadar her hangi bir başvuru yapılmadığını belirten Başkan Yılmaz, “Eğer Bolu’da cemevi açılıyorsa, cemevi açılmasına onay veririz. Birisi gelir ben şu arsaya kilise yapmak istiyorum, cemevi yapmak istiyorum derse, oturur konuşuruz. Biz herkese hizmet etmek zorundayız. Talep edilirse karar verilir. Bu güne kadar böyle bir talep gelmedi” dedi.

“İNŞAATLARINA YARDIM BİLE EDERİZ”

Cemevlerinin statüsünün TBMM’nin konusu olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Bu konunun muhatabı (Cemevlerinin ibadethane sayılması) TBMM’dir. Bizi ilgilendiren kısmı şudur; Bolu Belediyesi olarak Bolu’da yaşayan her türlü inanç sahibine, kendi inancını yaşamaya yönelik bina yapmak istiyorsa bizim sadece imar olarak izin vermek görevimiz. Bize böyle bir talep gelirse Alaaddin Yılmaz olarak ‘evet’ derim. Ama meclisin diğer üyeleri ne der, oturur konuşulur. Bolu’da cemevi yapmak isteyenler varsa, arsalarını alıp gelsinler. ‘Hayır’ demeyeceğiz. Hatta inşaatlarına da belediye olarak yardımda bulunacağız. Böyle bir konu Bolu’nun gündeminde yokken, meclise getirilmesini de kamuoyunun taktirine bırakıyorum” diye konuştu.

1 yorum yapılmış
  • Metin apaydın
    8 Mart 2015 • 14:47
    baskan aslında parti olarak kiliseye dah a meraklısınızdır diye biliyorum
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.