VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN DEV PROJENİN DETAYLARINI AÇIKLADI

6 Mart 2015

Bolu Belediyesi tarafından Ağda Camisi’nden eski Emniyet Müdürlüğü’ne inen yol, İsmetpaşa Caddesi’nin tamamı, oradan Stadyuma ...

Bolu Belediyesi tarafından Ağda Camisi’nden eski Emniyet Müdürlüğü’ne inen yol, İsmetpaşa Caddesi’nin tamamı, oradan Stadyuma inen yol ve pazaryerinin tamamını kapsayan 40 dönümlük alanda kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirilecek. Başkan Yılmaz, “Hiç kimsenin kaybı olmayacak aksine mülk sahibi herkes büyük oranda karlı çıkacak” dedi.

Proje ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “40 bin m2’lik alanda devasa bir proje gerçekleştirilecek. Bizim belediye olarak istediğimiz tek yer projenin bodrum katında oluşan katlı otopark ve bir üstünde oluşacak pazaryeri. Onun dışındaki ticari alanların ve yaşama alanlarının tamamı mülk sahiplerinin olacaktır” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’da gerçekleştirilecek devasa Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi. Heyecan verici büyüklükteki proje ile Boluluların yıllardır özlemini çektiği modern pazaryerine kavuşması sağlanmış olacak. Aynı zamanda proje dahilinde hayata geçirilecek 2 bin araçlık otopark ile de otopark sorunu Bolu’da tamamen tarih olacak.

40 bin m2’lik devasa bir alanda gerçekleştirilecek projede katlı otopark ve pazaryeri haricinde oluşacak ticari alanlar ve yaşam alanları ise projenin gerçekleşeceği bölgedeki mülk sahipleri arasında taksim edilecek. O bölgede oluşacak rantın tamamının mülk sahiplerinin olacağının altını çizen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 100 m2 alanı olan birisinin en az 140 m2’lik bir alanı olacağını belirti.

Proje ile ilgili bilgiler vermek üzere basın mensupları ile bir toplantı gerçekleştiren Başkan Yılmaz, toplantıda şu ifadelere yer verdi:

“MÜLK SAHİPLERİNİN DAHA AVANTAJLI HALE DÖNÜŞMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

“Yeni Kentsel Dönüşüm olarak çalıştığımız alan Pazaryeri Projesi’dir. Biliyorsunuz Belediye Başkanı olduğumuz günden bu güne kadar bu proje üzerine çalışıyoruz ve hatta Pazaryeri Projesi üzerine de bizim avam projemiz hazırlanmıştı ve bunun sunumunu sizlere de yapmıştık. Tabi o günün şartlarında sadece Belediyeye ait mülk olan Pazaryerini bu projeye dahil tutmuştuk. Fakat bu proje şu an Kentsel Dönüşüme girince Ağda Camisi’nden eski Emniyet Müdürlüğü’ne inen yol, İsmetpaşa Caddesi’nin tamamı, oradan Stadyuma inen yol ve pazaryerinin tamamını kapsayan 40 dönümlük alanda gerçekleşecek. Bu kentsel dönüşüm projesi ile birlikte belirlediğimiz 40 dönümlük alanda, eski binalar, işyerleri ve pazaryeri tamamen yok edilerek yeni bir şehircilik örneği içerisinde ciddi bir planlama ile bu bölgeyi planlamaya başladık. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber çalışmaları yürütüyoruz. Şu anda burada bir planlama yaparak bu planlamanın karlılık açısından rantabl olup olmadığı üzerine çalışıyoruz. Bu şu demektir; bu alanda biliyorsunuz birçok bina ve işyeri var. Bu binalarda oturan insanlar ve işyerlerinde ticaret yapan insanlar var yani buraların mülk sahipleri var. Bu daire sahiplerinin ve işyeri sahiplerinin tamamının mülklerinin değerleri tespit edilerek onların avantajlı hale dönüşmesini sağlayarak ve vatandaşlarımızın da desteğini alarak bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz”

“TÜRKİYE’DE TEK KATTA 40 BİN M2 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR TİCARİ ALAN GÖREMEZSİNİZ”

“Biz bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın tamamının bu proje bittiğinde, mevcut mülkünden çok daha modern daire ise daire sahibi olmasını, işyeri ise işyeri sahibi olmasını ve şu anda mevcut olandan daha fazla m2’de olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Belediye ile ilgili olan kısmı ise şudur; belediye olarak bizim birinci önceliğimiz otopark problemini çözmek. Eskiden biz sadece bize ait olan pazaryeri alanı içerisinde bu problemi çözmeye çalışıyorduk, şu an ise az önce de sınırlarını belirtiğim 40 bin m2’lik bir alan üzerine çalışma yapıyoruz. Yani böyle bir alanın tamamı bodrum katta katlı otopark haline dönüşecek. Bu da neredeyse 2 binin üzerinde bir araç parkından ibaret olacak. 40 dönümlük bir alanda temel, onun bodrum katı otopark, onun üzeri ise pazaryeri. 40 dönümlük kapalı bir pazaryeri düşünün. Bolu Belediyesi olarak bizim talebimiz bu projenin bodrum katı ve pazaryeri katı. Onun dışında hiçbir talebimiz yok. Onun dışındaki proje alanında mülkü olan mülk sahipleri ne kazanacak. Bizim istediğimiz bodrum ve pazaryeri katının üstündeki katları kazanacaklar. Şimdi bir şey daha söylemek istiyorum. Bu proje ile bu bölge son derece modern ve yeni bir şekle kavuşacak. Ayrıca eskiden ticari alanlar bu bölgede 20-25 metrelik bir alanda gerçekleştirilirken şu anda 40 dönümlük bir alanda gerçekleştirilecek. Ankara ve İstanbul’da dahil Türkiye’de tek katta 40 bin metrekare büyüklüğünde bir ticari alan göremezsiniz. Bolu böyle büyük bir projenin içerisindedir”

“OTOPARK VE PAZARYERİ HARİCİNDEKİ TÜM ALANLAR MÜLK SAHİPLERİNİN”

“Böyle bir ticari alan içerisinden Bolu Belediyesi olarak biz bir şey talep etmiyoruz. Buralar kimlere taksim edilecek? Tamamı buralarda mülk sahibi olan insanlara taksim edilecek. Tabi İsmetpaşa Caddesi’nde yapılacak ticari alanla pazaryeri katı arasında bir kat daha ortaya çıkacak ve o katta tamamen mülk sahiplerinin olacak. Bütün amacımız buradaki mülk sahiplerinin mülklerini mevcutlarından daha fazla hale getirebilmek ve dolayısıyla vatandaş memnuniyetini alabilmek ve aynı zamanda depremde sağlıklı düzgün yapılarda vatandaşlarımızın güven içerisinde yaşamalarını sağlamak. Ayrıca Kentsel Dönüşüm projesi adı altında kentimizi geleceğe doğru sağlıklı hazırlamak. Bu proje çok basit anlamı ile Bolu’nun kent merkezinde devasa bir ticari merkez ve aynı zamanda konut anlamında çok ideal, modern ve güvenli konutlar oluşturulmasını hedeflemektedir. Böyle bir proje Bolu’ya ne katacak dersek, Bolu merkezi kuvvetlendirecek, burada mevcut daire sahiplerinin oturduğu yerlerden daha lüks ve güvenli daire sahibi olmaları sağlanacak, daha ferah ve etrafı kapanmayacak şekilde yeni bir şehircilik örneği sergilenecek, Bolu Belediyesi’nin iddiası olan otopark probleminin çözecek ve aynı zamanda da Bolu insanlarına yakışır bir modern pazaryeri oluşacak. Dolayısıyla bizim istediğimiz tek yer katlı otopark ve pazaryeri. Onun dışındaki ticari rantın tamamını mülk sahiplerine vereceğiz”

“HİÇ KİMSENİN KAYBI OLMAYACAK AKSİNE MÜLK SAHİBİ HERKES BÜYÜK ORANDA KARLI ÇIKACAK”

“Tabi modern bir proje dahilinde oradaki mülk sahiplerine ne kadar fazla alana kalacak ne kar edecekler tam olarak şu anda söylemek güç fakat şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki orada bir insanın 100 m2 bir alanı varsa en az 140 m2 alanı olaraktır. Dolayısıyla hiç kimsenin kaybı olmayacağı bir projeyi hayata geçireceğiz. Böylesine büyük bir projeyi şu an itibariyle başlatmış durumdayız. Bu vesile ile siz basın mensuplarımız sayesinde bu bölgede yaşayan insanlarımızın tamamının bu projeyi duymasını sağlamak için bu toplantıyı yaptık. İnşallah bu projenin ilerleyen günlerde adım adım gerçekleştiğini görmek Allah bize nasip eder”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.