VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CHP'DE GENÇ AKADEMİSYEN ADAY ADAYI

3 Mart 2015

Siyaset Bilimci Dr. Mehmet Burak Cop, CHP’den Bolu Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Cop, “Tüfek icat ...

Siyaset Bilimci Dr. Mehmet Burak Cop, CHP’den Bolu Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Cop, “Tüfek icat olunca mertlik bozulmadı ama AKP iyice kurumsallaşınca, siyasette mertlik bozuldu. Biz de Ankara’da Meclis’te buna karşı mücadele edeceğiz” dedi.

Mehmet Burak Cop, İl Başkanlığı’nda düzenlene basın toplantısında aday adaylığını açıkladı. Cop, “İlkokul 1’den üniversite son sınıfa kadar devlet okullarında, halkın vergileriyle okudum. Topluma borcum var. En önemlisi, özgürlükten ve eşitlikten yana bir sosyalistim. Haziran seçimleri dönülmez kavşaktan önceki son çıkış. Memleket iyiye gitmiyor. Demokrasinin ve özgürlüklerin tamamen ortadan kalkacağı, diktatörlüğün kurumsallaşacağı o kavşaktan önce halkın iktidarını kurmaya mecburuz. Başaramazsak, tarih bizi mahkûm edecek” diye konuştu.

 “AKP İKTİDARI KADINA DÜŞMAN”

“12 yılı aşan AKP iktidarı Türkiye’ye çağ atlattığı masallarını anlatırken BM İnsani Gelişme Endeksi’nde anca 69. sırayı alabiliyoruz. Kosta Rika, Panama, Lübnan, Malezya, Libya önümüzde! Ülkemizde bebek ölüm oranları Avrupa ortalamasının iki katı. PISA testine göre Türkiyeli öğrenciler 65 ülke öğrencileri arasında okuma-anlamada 42’nci, fen bilgisinde 43’üncü, matematikte 44’üncü. Türkiye, kadınlarını eziyor! Dünya cinsiyet eşitliği endeksinde 148 ülke arasında 118’inci sıradayız. Kadınla erkek arasında kişi başına düşen milli gelir farkı 3,5 kat! Türkiye’de kadınlar öldürülüyor, devlet izliyor. Hatta memleketi yönetenler, demeçleriyle kadınlara yönelik katliamı neredeyse teşvik ediyor. AKP iktidarı kadına düşman. Kadını eve tıkmak, onu çocuk doğurma makinesi haline getirmek istiyor”

 “GENÇ İŞSİZLER BOLU’YU TEHDİT EDİYOR”

"Memlekette işsizlik azalmıyor, artıyor. Bolu’da işsizlik oranı yüzde 9,6. Yani neredeyse Türkiye ortalaması kadar. Hâlbuki Bolu, potansiyeli güçlü bir şehir. Sırf turizm bile Bolu’yu başka bir noktaya taşımalıydı. Her 4 gençten biri işsiz. Genç işsizliği Bolu’yu da tehdit ediyor, çünkü burası köklü bir üniversite şehri."

BURAK COP KİMDİR?

Mehmet Burak Cop kendini partililere anlattı: “Akademisyenim. Geçmişte gazetecilik de yaptım. Galatasaray Lisesi ve Üniversitesi’ni bitirdikten sonra İngiltere’de Kent Üniversitesi’nde yüksek lisans, Nottingham Üniversitesi’nde doktora yaptım. 2011’de siyaset bilimi doktoru olarak yurda döndüm. Gazetecilik yaptığım dönemlerde NTV ve Sky Türk’te çalıştım. Akademisyenliği ise Galatasaray, Boğaziçi ve İstanbul Kültür Üniversitelerinde icra ettim. Çok sayıda bilimsel makalenin yanı sıra ilki AKP, ikincisi Gezi Ayaklanması, sonuncusu da CHP üzerine olan 3 kitap imzamı taşıyor. Karşı gazetesi ve T24.com sitesinde köşe yazarlığı yaptım. Cumhuriyet, Radikal, Yurt gazeteleriyle Sendika.org ve Bianet.org’da da yazılarım yayımlandı.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.