VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SİGARA YASAĞI GENİŞLETİLDİ...

1 Mart 2015

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yürürlüğe giren yeni eylem planı ile sigara yasağı genişletildi. Bundan ...

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yürürlüğe giren yeni eylem planı ile sigara yasağı genişletildi. Bundan böyle parklar ve hastane girişlerinde sigara içilemeyecek.   

İŞTE SİGARA İÇİLEMEYECEK YENİ SAHALAR

Bu çerçevede, kamuya açık çocuk parkında, çocukların faydalandığı tüm açık alanlarda, yürüyüş yolunda, aletli egzersiz yapılan alanlarda ve vatandaşların spor yapmaları için kurumlarca oluşturulmuş alanlarda tütün ve tütün ürünü kullanımının önlenmesine yönelik çalışmaların yapılacağı vurgulanan açıklamada, havaalanı, otobüs terminali, tren garı, alışveriş merkezi, sinema, tiyatro, sağlık kurum ve kuruluşları gibi insanların yoğun olarak kullandıkları ve toplu halde giriş çıkışın olduğu kapalı alan mahiyetindeki yerlerin giriş kapılarına asgari 5 metre mesafede olacak şekilde tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmesinin de önleneceği belirtildi.

27 OCAK'TA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Hazırlanan "Ulusal Tütün Kontrolü Programı Eylem Planı 2015-2018"in, 27 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile uygulamaya girdiği anımsatılan açıklamada, genelge ile eylem planının uygulanma sürecinde ihtiyaç duyulan her türlü bilginin Bakanlık tarafından sağlanacağının belirtildiği kaydedildi.

SİGARA KULLANMA ORANI DÜŞÜŞTE

Yürütülen çalışmalar sonucunda 2008 yılında yüzde 31,2 olan ülke genelinde sigara kullanma oranının 2012 yılında yüzde 27,1'e gerilediğine dikkat çekilen açıklamada, bu başarının devam etmesi ve daha fazla insanı sigaranın zararlarından koruyabilmek için Eylem Planı'nda yer alan hedef, strateji ve faaliyetlerin günümüz şartları da göz önünde bulundurularak 2015-2018 yıllarını kapsayacak şekilde güncellendiği belirtildi.

1 yorum yapılmış
  • Ertan kesen
    28 Şubat 2015 • 13:00
    Halt yemiş sağlık bakanlığı barmışmı sigara önce on üçyıldır atana bekleyen tıbbi sekreterlerin atamasıyla ilgilensin sokayım sigarasına milletle ilgilensinler.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.