VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İKİ KEŞİF UÇAĞIMIZ DÜŞTÜ, 4 ASKERİMİZ ŞEHİT...

24 Şubat 2015

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri keşif uçuşu yapan iki askeri RF-4E keşif uçağı, Malatya'nın Akçadağ ilçesi ...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri keşif uçuşu yapan iki askeri RF-4E keşif uçağı, Malatya'nın Akçadağ ilçesi yakınlarında düştü. Kazada 4 askerimiz şehit oldu.

Maalatya 7’nci Ana Jet Üssü’nüden havalanan iki askeri keşif savaş uçağı saat 19.05 sıralarında Akçadağ ilçesi Ekinciler Mevkii’nde düştü. İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM'de yaptığı açıklamada 4 pilotun şehit olduğunu söyledi. TBMM Genel Kurulu’nda, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düşen uçakları Bakan Efkan Ala’ya sordu. Ala, kısaca şu açıklamayı yaptı:

"Maalesef bugün akşamüstü Malatya’dan havalanan iki F-4 savaş uçağımız, daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Jandarma komutanı olay yerine ulaştı. Biraz önce rapor etmeye başladı. Kesin bilgi vermek üzere şu anda orada, kesin rapor bekleniyor. Elimizde bana ulaşan bilgi, şehitlerimizden ikisinin, 4 pilotumuzun şehit olduğu. Kısa zamanda bilgi edilecek. Genelkurmayımız da olay netleşince bize bilgi gönderecek. O zaman detaylı kesin bilgi arz ederim."

TSK: "4 KAHRAMAN PİLOTUMUZ ŞEHİT OLDU"

Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Bu akşam 18.07’de Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.