VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ERCOŞKUN'DAN MUHALEFETE İÇ GÜVENLİK PAKETİ ELEŞTİRİSİ

23 Şubat 2015

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İç Güvenlik Paketi ile ilgili eleştirilere sert yanıt verdi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İç Güvenlik Paketi ile ilgili eleştirilere sert yanıt verdi. Ercoşkun, “ Muhalefet , İç Güvenlik Paketi’ne neden itiraz ettiğini bile vermiyor” dedi.

Ali Ercoşkun, Böyle bir pakete ülkemizde artan şiddet olaylarının, polisin yetki ve görevlerini uygulamasında ortaya çıkan zaafların ortadan kaldırılması adına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “ Muhalefet pakete polis devletine yol açacak şeklinde eleştiri yönelterek kamuoyunun kafasını karıştırmaya çalışıyor. Böyle bir durum söz konusu olmadığı gibi daha da güvenceler geliyor. Birtakım acele ve suçüstü hallerinde polis mahkeme kararı olmadığı için arama yapamıyor ve suçun önlenmesinde birtakım zafiyetler ortaya çıkıyor. Verilen yetkiyle arama yetkisine sahip olacak polis, arama gerekçesini de bir tutanakla arama yapan şahsa vermek zorunda olacak ” diye konuştu.

 

“ BÜTÜN DÜNYADA UYGULANIYOR”

Gözaltı süreleriyle ilgili uygulanan sistemin bütün dünyada uygulandığını vurgulayan Ercoşkun, “ Almanya, Amerika, Belçika ve Fransa’da polisin 24 saaten fazla gözaltında tutma yetkisi var.” Burada da insan hakları ve evrensel hukuk açısından herhangi bir mahsur yok. Molotof kokteyli patlayıcı ve yaralayıcı bir maddedir. Molotof kokteylinin suç sayıldığını zaten ceza kanununda görüyoruz. Ama, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’nda molotof kokteyli silah sayılmadığı için polisin yetkisinde zafiyet söz konusu oluyor. Yine gösterilere yüzünü kapatarak girenin gösteri amacıyla değil, suç amacı taşıdığı görülüyor. Bu, kamu güvenliğini, başkalarının özgürlüğünü engelleyen bir durumdur. Bunu engellemek devletin birinci görevidir. Bununla ilgili ceza artırılıyor." dedi.

“MUHALEFET NEDEN İTİRAZ ETTİĞİNİ BİLMİYOR”

Ercoşkun şöyle devam etti ; "Muhalefet bunlara itiraz ediyor. MHP, CHP, HDP üç muhalefet bir araya gelmiş ‘bu yasayı geçirmeyeceğiz’ diyor. Neden geçirmezsiniz diye sorduğumuzda maddelerle ilgili bir tek olumlu düşünceleri yok. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışacağız ve bu paketi yasalaştıracağız, bunda da kararlıyız.”

 

“NELER GETİRİYOR”

 İç güvenlik paketinin neler getireceğini maddeler halinde açıklayarak sözlerini şöyle bitirdi; "Toplantı ve Gösterilerde Molotof kullanılması yasaklanıyor, Molotof ve demir bilye sapanla gösterilere katılanlara cezalar geliyor, Molotof ile cana kastetmek isteyene karşı, polise saldırıyı etkisiz kılacak ölçüde silah kullanma yetkisi geliyor, Toplantı ve Gösterilerde yüzünü kapatarak kimliğini gizlemek yasaklanıyor, Bonzai vb uyuşturucu kapsamına alınarak cezalar artırılıyor, Polise suçüstü hallerinde ve ağır suçlarda 24 saate kadar gözaltı yetkisi veriliyor, Polise acele hallerde arama kararı verebilmesi imkanı getiriliyor (24 saat içinde hakim kararı alacak), Polis Eğitimi çağdaş ve demokratik sisteme uygun hale getiriliyor, Emniyet teşkilatı yeniden yapılanıyor, polisler kıdeme göre değil, liyakatına göre terfi edecek, Güvenlikte koordinasyon için Jandarma sicil ve atama yönünden de İç İşleri Bakanlığına bağlanıyor, Toplantı ve Gösteri yürüyüşlerinde polise kişiyi tehlikelere karşı koruma, uzaklaştırma tedbiri geliyor, Karakola gelmek istemeyen mağdur,müşteki ve tanık isterse ev ya da işyerinde ifade verebilecek, Eylemlerde vatandaşa verilen zararlar, zarar verenden rücu edilecek, bu konuda zamanaşımı süresi iki katına çıkıyor, Vali ve kaymakamların kamu düzenini sağlamaya yönelik tedbirlerine uymayanlara hapis cezası geliyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.