VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CHP, ÖZGECAN ASLAN İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

15 Şubat 2015

Bolu CHP Örgütü Mersin’in Tarsus ilçesinde yakılarak öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan için İzzet Baysal ...

Bolu CHP Örgütü Mersin’in Tarsus ilçesinde yakılarak öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan için İzzet Baysal Anıtı’nın önünde basın açıklaması yaptılar. Bolu CHP Gençlik Kolları Başkanı Eda Bayraktar, “Bu ülkede iktidarın görmezden geldiği tüm cinayet, taciz ve tecavüzleri yakından takip eden duyarlı ve iyi yürekli insanlar var” dedi.

Protestoya CHP İl Başkanı Kazım Karsu, BBP İl Başkanı Mahmut Alan, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“TACİZ, TECAVÜZ VE ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

CHP Bolu Gençlik Kolları Başkanı Eda Bayraktar, Türkiye'de taciz, tecavüz ve şiddetin her geçen gün arttığını belirterek, "Bu ülkede kadın bedeni git gide değersizleşiyor. Hepimizin ahlaktan, edepten, hayadan atıp tuttuğu bu toplumda sürekli tecavüz suçu işleniyor, ardından kadınlar öldürülüyor. Bazıları kendisine tecavüz eden akrabasıyla zorla evlendiriliyor ya da Özgecan gibi birileri hiç tanımadığı adamların anlık zevklerine direndiği için hayatından oluyor. Türkiye'de taciz, tecavüz ve şiddet her geçen gün artıyor. Suçlular hak ettiği cezaları almadığı için suça eğilimli insanlar herhangi bir korkuya kapılmıyor. Türkiye'de insanlar adaletten korkmuyor" dedi.

“GÜN GELDİĞİNDE HAK ETTİKLERİ CEZAYI…”

İktidarın cinayetleri görmezden geldiğini ifade eden Eda Bayraktar, “Şu an mecliste 312 sandalyesi olan AKP'nin görevi nedir? Nisan 2014'te Gaziantep milletvekilimiz Mehmet Şeker tecavüz suçlularının cezalarının artırılması ve cezalarda indirim yapılmaması için bir kanun teklifi verdi. Kanun teklifinde çocuklara karşı yapılan her türlü cinsel davranış 'istismar' olarak kabul edilmeli önerisinde bulundu. Sonuçta ne oldu? AKP'nin cinsel suçlulara ağır yaptırımlar gelecek diye reklam ettiği Haziran torba yasasından çocuk istismarcılarına indirim geldi, af çıktı. 15 yılını doldurmayan istismarcılar herhangi bir tedaviye tabi tutulmaksızın yeniden bizlerin arasına katıldı. Biraz merhamet eden herkes bundan rahatsızlık duyar. CHP'nin her türlü önerisine sağır olan AKP'li vekiller duymuyor mu? Kaç çocuk ya da kadın ölecek, kaç aile sönecek? AKP'nin bugün yaptığı tek iş kendini kurtarmak adına 'makul şüpheli' toplamak, dün kendi kurduğu 'paralel' yapıya darbe vurmak. AKP devlet başkanı olduktan sonra bile parti lideri gibi hareket eden cumhurbaşkanının siyasi korumacılığını yapıyor. Herkes bilsin ki bu ülkede, iktidarın görmezden geldiği, tüm cinayet, taciz ve tecavüzleri yakından takip eden duyarlı ve iyi yürekli insanlar var. Ve günü geldiğinde bu ülkede bir kadının  bedenine vahşice saldıran bu zihniyet hak ettiği cezayı bulacak. Vurgulamak istiyoruz ki bu işin yakın takipçisiyiz. Bu ülkede Özgecan’ların kanı artık yerde kalmayacak. Özgecan Aslan'ın ailesi, vereceği hukuk mücadelesinde asla yalnız değildir” diye konuştu.

2 yorum yapılmış
  • Özgecan
    15 Şubat 2015 • 13:00
    buna da siyaseti karıştırmasanız olmazdı değilmi, yeterki size malzeme çıksın.Lütfen özgecan ı siyasete alet ermeyin.
  • muhtar
    15 Şubat 2015 • 13:00
    Açıklamada, 5 tane AKP,3tane Özgecan, 1 tane CHP var
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.