VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZGECAN ASLAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

14 Şubat 2015

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice yakılarak öldürülen 20 yaşındaki Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf ...

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice yakılarak öldürülen 20 yaşındaki Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’ın cenazesine 5 bin kişi katıldı. Özgecan'ın son yolculuğunda kadınlar tabutu kendileri taşıdı. Özgecan'ın annesi, "Bu hak yerde kalmamalı, idam edilsinler" dedi.

Namazdan önce cemaati davet eden hoca, "Kadınlar lütfen geriye doğru çekilsinler" ricasında bulundu. Ancak camiye akın eden yüzlerce kadın, hocayı dinlemedi, namaz kılınırken ön saflarda durdu. Hatta Özgecan'ın tabutunu da kimseye bırakmayarak omuzlarında kendileri taşıdı. Bindiği minibüste bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın cenazesinde gözyaşları sel oldu.

"KIZIMA BUNU YAPANLAR İDAM EDİLSİN"

Anne Songül Aslan, mezarlıktaki tören öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kızına bunu yapanların bulunarak en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, "Masum bir kızın ölümüne neden olanların, benim kızımdan beter olmalarını istiyorum. Bu hak yerde kalmamalı, idam edilsinler" dedi.

“MELEK KALPLİ KIZIM”

Kızının melek gibi bir insan olduğunu anlatan acılı anne, "Kalbi temiz, yüreği temiz, her konuda herkese iyilik yapan bir insandı. Hedefleri vardı, psikolojiyi bitirip kendine iş yeri açmak istiyordu. Hep çalışıyordu, hep başarılıydı, ama yapamadı maalesef. Minibüse binip eve gelirken bu katliamın olmasına ben akıl sır erdiremiyorum. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine mi gelmek?" diye konuştu.

“KIZIMI BEKLEDİM BEKLEDİM GELMEDİ”

Kızını kaybolduğu gün sabah okula gitmesi için kaldırdığını, harçlığını verip okula gönderdiğini belirten Songül Aslan, "Telefonu bozuktu kızımın, arkadaşının telefonundan ablasına mesaj atıyor, 'annem merak etmesin, ben akşam 20.00'de Mersin'deyim' diyor. Bekledim bekledim gelmedi. Bir kaç sonra karakola gidip kayıp müracaatında bulundum" şeklinde konuştu.

KATİLLERİ YAKALANDI

Jandarma, Özgecan Aslan'ın kayıp bilgisi üzerine minibüsü tekrar aramaya başladı. Tarsus'ta yapılan yol kontrolünde minibüs, içinde Necmettin A. ve Fatih G. ile birlikte ele geçirildi. Aramada bulunan bir şapka, Özgecan'ın babası Mehmet Aslan'a gösterildi. Baba Aslan, şapkanın kızına ait olduğunu söyleyince sorgulanan Necmettin A. ve Fatih G., genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin döküp yaktıklarını, sonra da Çamalan köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.