VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÜLEN CEMAATİNİN OKULLARINDA KEŞİF YAPILDI

13 Şubat 2015

Bolu Belediyesi'nin Gülen Cemaati'ne yakın okulları mühürleme işlemi sonrasında yaşanan gelişmeler yeni boyut kazandı. Bolu Belediyesi’nin ...

Bolu Belediyesi'nin Gülen Cemaati'ne yakın okulları mühürleme işlemi sonrasında yaşanan gelişmeler yeni boyut kazandı. Bolu Belediyesi’nin yurtları mühürleme kararının ardından cemaat Sakarya Birinci İdare Mahkemesi’ne müracaat ederek mühürleme kararı durdurmuştu. Mahkeme heyeti Bolu’ya gelerek, projeleri ile yurtlarda keşif yaptı. Bolu’da 12 yurtta keşif yapan mahkeme heyeti yurtlarla ilgili kararını önümüzdeki günlerde verecek.

Bolu’da işletmelerini cemaatin yaptığı Sümer Mahallesi’ndeki Özel Fehime Daylan Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, Aktaş Mahallesi’ndeki Özel Şahika Yükseköğretim Kız Yurdu, Sümer Mahallesi’ndeki Özel Muradiye Kız Öğrenci Yurdu ve Borazanlar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Özel Şems Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci yurdu olmak üzere toplam 12 yurt için Bolu Belediyesi İmar Müdürlü tarafından yaklaşık bir ay önce ruhsatsız ve imara aykırı olduğu gerekçesiyle mühürleme kararı almıştı.

AVUKATLAR NEZARETİNDE YAPILDI

Bu kararın tebliğinden hemen sonra yurtların işletmecesi olan cemaat, Avukatları Erol Altıntaş vasıtası ile Sakarya Birinci Bölge İdare Mahkemesi’ne müracaat ederek yürütmeyi durdurma kararı alıp mühürleme olayını durdurmuştu. Yurt sahiplerinin talebi üzerine bu gün yurtlarda keşif yapmaya gelen mahkeme heyeti, yurtlarda tek tek inceleme yaptı. Av. Erol Altıntaş ile birlikte belediyenin avukatı olarak Yüksel Gültekin’in de hazır bulunduğu keşiflerden sonra Sakarya’ya dönen mahkeme heyetinin önümüzdeki günlerde yurtlarla ilgili kararını vereceği belirtildi.

Kaynak: www.bolununsesi.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.