VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ZEKERİYA ÖZ MAHKEMEYE GELMEDİ

5 Şubat 2015

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan'a twiter üzerinden hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açılan eski Bolu ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan'a twiter üzerinden hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açılan eski Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz , Düzce Adliyesi'nde görülen 2. duruşmaya da katılmadı. Savcı Öz’ün mahkemeye zorla getirilme talebi ise mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Kamuoyunda Ergenekon, Balyoz ve 17 Aralık soruşturmalarının savcısı olarak bilinen ve 17-25 Aralık soruşturmaları sonrası Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevinden önce Bakırköy Savcılığına daha sonrada düz savcı olarak Bolu Cumhuriyet Savcılığına atanan daha sonrada görevinden uzaklaştırılan Zekeriya Öz, twitter hesabından 16-22 Temmuz 2014 tarihinde “Zorbalıkla devlet yönetmeye kalkanların acı sonlarını bilmeyen yoktur, demokrasi ve hukuk çağında Tiranlığı savunanlar yalaka ve yobazlardır. Son asırda kimse diktatörlüğe özenmesin. Sonu Saddam gibi, Kaddafi gibi olacaktır. Kim olursa olsun hukuksuzluğu benimseyen hesabını verecektir.”gibi çeşitli paylaşımlarda bulunmuştu.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Zekeriya Öz hakkında kendisine ait Twitter hesabından 17 Aralık soruşturmasını gerekçe göstererek dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehditte bulunduğu iddiası ile ilgili olarak Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, hakaret ve tehdit suçlamasıyla 23 Ekim 2014 tarihinde Türk Ceza Kanunu 125/1, 125/3-a, 126, 43/1, 53, 106/1 53.maddelerinden yargılanmak üzere iddianame düzenlenmişti.

YİNE GELMEDİ

İlk duruşması geçen Aralık ayında Düzce Adliyesi'nde yapılan ve Savcı Öz'ün katılmadığı davanın bugün 2. duruşması yapıldı. Bugünde davaya katılmayan Savcı Zekeriya Öz'ün bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesi talebi Düzce 1.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından red edildi.

Savcı Öz'ün ikamet ettiği İstanbul Üsküdar'a talimatla ifadesi alınması kararı verilerek yazı yazılacak. Mahkeme davanın seyri hakkında Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)na bilgi verilmesini de kararlaştırdı. Hakaret davasının 3.duruşması 7 Nisan 2015 günü saat 10.30'da görülecek.

Kaynak: www.duzceninsesi.com.tr

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.