VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BANK ASYA'NIN YÖNETİMİNE EL KONULDU

3 Şubat 2015

TMSF, Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Bank Asya’ya el koydu. Kararın Bankacılık Denetleme Kurulu tarafından ...

TMSF, Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Bank Asya’ya el koydu. Kararın Bankacılık Denetleme Kurulu tarafından alındığı ifade edildi. Bankanın yönetim kanadı tamamen değiştirildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Bank Asya'nın Bankacılık Kanunu kapsamında "kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olması" şartını ihlal ettiğini belirterek, bankanın yüzde 63'lük imtiyazlı payının, TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi.  Emniyet görevlileri başta İstanbul olmak üzere bankanın merkezlerinde çalışma yaptı.

BDDK’DAN BANK ASYA AÇIKLAMASI

 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya’nın ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılması kararıyla ilgili açıklama yaptı. BDDK’dan yapılan açıklamada, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 3 Şubat 2015 tarihli ve 6187 sayılı Kararı ile; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. ile ilgili olarak Kurum tarafından yapılan denetimler neticesinde, imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye rağmen Kuruma intikal ettirilmediği, dolayısıyla söz konusu imtiyazlı pay sahipleri açısından Kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısının Banka tarafından sunulamadığı, bu itibarla imtiyazlı pay sahiplerinin kurucularda aranan nitelikleri taşıdığına ilişkin bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve Kurum tarafından yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar, Kanunun 18. maddesi beşinci fıkrası hükmü uyarınca, mezkur ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar verilmiştir” denildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.