VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

UKRAYNALI GELİN MÜSLÜMAN OLDU

25 Ocak 2015

Geredeli Süleyman Karaman ile evli olan Ukraynalı Anastasıa Homzıakova, eşinin dini inançlarından etkilenerek önceki gün ...

Geredeli Süleyman Karaman ile evli olan Ukraynalı Anastasıa Homzıakova, eşinin dini inançlarından etkilenerek önceki gün Müslüman oldu.

Geredeli Süleyman Karaman, çalışmak için 8 yıl önce Ukrayna’ya gitti. Bir inşaatta çalışan Süleyman Karaman, Ukraynalı Anastasıa Homzıakova ile tanışarak arkadaş oldu. İki arasındaki arkadaşlık aşka dönüşünce evlenme kararı alan çift dünya evine girdi. Karaman çifti Kasım ayında Türkiye’ye dönüş yaparak Gerede’ye yerleşti. Ukraynalı gelin eşi Süleyman Karaman’ın dini inançlarından etkilenerek Müslüman olmak istediğini belirtti. Eşi Anastasıa ile Gerede Müftülüğüne giden Süleyman Karaman, dilekçe verdi. Ukraynalı Anastasıa Homzıakova’nın Müslüman olması için önceki gün Gerede Müftülüğünde tören düzenlendi. Gerede Müftüsü Hasan İzmirli tarafından okunan duaların ardından Anastasıa Homzıakova kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İKİSİ DE ÇOK MUTLU

Eşinin Müslüman olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek Süleyman Karaman, ‘’Böyle bir şey yaşamak çok güzel. Sekiz yıl önce Ukrayna’da göreve başladım. Orada tanıştık. Eylül adında kızımız oldu. İnşallah bir çocuğumuz daha olacak. Ukrayna’da yaşarken Müslüman olacağını olmak istediğini söylemişti. Ülkemize gelince de etkilendi. Artık ülkemizde yaşayacağız. Müslümanlığı öğreteceğim ve en iyi şekilde yaşaması için elimden geleni yapacağım’’ diye konuştu.

www.geredemedyatakip.com.tr

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.