VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

WHATSAPP'IN YENİ HİZMETİ HAYATA GEÇİYOR

22 Ocak 2015

Artık kullanıcılar bilgisayarları başında da Whatsapp üzerinden mesajlaşabilecek. Whatsapp’ın bilgisayarlara gelmesiyle halihazırda mesajlaşma uygulamalarından darbe ...

Artık kullanıcılar bilgisayarları başında da Whatsapp üzerinden mesajlaşabilecek. Whatsapp’ın bilgisayarlara gelmesiyle halihazırda mesajlaşma uygulamalarından darbe yiyen SMS kullanımı iyiden iyiye azalacak.

WhatsApp’ın bir süredir dedikoduları yapılan web sürümü, bazı kısıtlamalarla da olsa geldi. Şu an sadece Google Chrome’da çalışan işlev, iOS’lu cihazları şimdilik desteklemiyor. WhatsApp’ı web üzerinden kullanmak için web.whatsapp.com adresini ziyaret ettikten sonra, telefonunuzdaki WhatsApp uygulamasını açıp ekrandaki QR kodunu taratmanız gerekiyor. Web’den sohbet edebilmeniz için telefonunuzun internete bağlı olması ve bağlantıyı kesmemeniz gerekiyor.

HENÜZ HER TELEFONA SUNULMADI

QR kodunu taratabilmek için WhatsApp’ın son sürümüne ihtiyacınız var, ancak güncellemeler kademeli olarak dağıtıldığından henüz telefonunuza ulamamış olabilir. İşlev, iOS dışında Android, Windows Phone, BlackBerry ve Nokia S60′ta kullanılabiliyor.

iOS’un dışarda kalma nedeni, WhatsApp’ın açıklamasına göre “Apple’ın platformundaki kısıtlamalar”… Bu nedenle bir süre iOS kullanıcıları Whatsapp’ı bilgisayardan kullanamayacak.

İŞ DÜNYASI DA ETKİLENECEK

Whatsapp’ın masaüstü sistemlere gelmesi elbette iş dünyasını da etkileyecek. Facebook’tan pek çok işverenin rahatsız olduğu bilinirken, Whatsapp’ın da bilgisayarlara gelmesi çalışanlarla işverenleri karşı karşıya getireceğe benziyor. Kimi uzmanlar Whatsapp’ın bilgisayarlarda yaygınlaşması durumunda web.whatsapp.com adresinin filtreye takılabileceğine dikkat çekiyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.