VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ'DEN MERCEDES ELEŞTİRİLERİNE TOKAT GİBİ CEVAP

19 Ocak 2015

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, “Lüks peşinde falan değilim. Şu anda 81 vilayet içinde en sade, ...

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, “Lüks peşinde falan değilim. Şu anda 81 vilayet içinde en sade, en az masraflı araç Bolu Valiliğinin makam aracıdır. Kimi arkadaşlarımız buna layık görmüyorsa ben bu aracı da Bakanlığa iade etmeye de hazırım” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Bolu Valiliği’ne gönderilen Mercedes marka makam otomobili ile ilgili eleştirilere Vali Ahmet Zahteroğulları yanıt verdi. Vatandaşların olumlu-olumsuz eleştirilerinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Zahteroğulları, “Vatandaşın bu konudaki hassasiyetine duyarlılığına teşekkür ediyorum. Vatandaşımız evet sorgulamalı. Ama makam aracı konusunda şunu söyleyebilirim. Türkiye’de kanunen makam araçları birinci ikinci liste olarak ayrılır. Bakanlar, valiler ve büyükelçiler birinci listeye dahildir. Devleti temsil eden makamlara devletin bir makam aracı uygulaması var. Türkiye’de 81 vilayetin tamamında ya Mercedes S 350 ya da A8 Marka araç var ve bunlar Özel İdaresi imkanlarıyla alınmıştır. Bizim ilimizde daha önceki Valilerimiz döneminde alınmış Q7 marka bir cipimiz var. Bu arada belirtmek isterim ki ben araç meraklısı değilimdir. Zaten şehir içinde araç kullanmıyorum, yürüyerek gidip geliyorum. Öyle bir takıntım yok” dedi.

“İL ÖZEL İDARE’DEN BÖYLE BİRŞEY TALEP ETMEDİM”

“Mevcut aracımız da arazi aracı olduğu için maliyeti fazla. Bir de eskidi. Dolayısıyla masrafları iyice arttı. Bu yüzden mümkün olduğunda kullanmıyorum. Ben kıyıp da Özel İdaremize, böyle bir hakkım ve yetkim olmasına rağmen bir araç talebinde bulunmadım. Dediğim Mercedes S 350 ya da A8 Marka araç araçların fiyatı 700-800 bin lira. Ben Özel İdarenin yatırıma gidecek bütçesini de tutup 800 bin lirasına makam aracı aldırma talebim olmadı.”

“LAYIK GÖRMÜYORLARSA BAKANLIĞA İADE ETMEYE HAZIRIM”

“Maliye Bakanlığımız bazı vilayetlerimiz için makam aracı almış. Bunlardan biri de Bolu’dur. Otomobili olmayan tek il Bolu olduğu için ilimize bu aracı tahsis etti. Bu araç Mercedes E 250. Yani bizim iki aracın toplamı diğer vilayetlerin tek makam aracı kadar para etmiyor. Bu bildiğimiz Mercedesin en sade, en ucuz, maliyeti düşük araçlarından biri. Beğenmedi gibi algılanmasın kesinlikle. Lüks peşinde falan değilim. Şu anda 81 vilayet içinde en sade, en az masraflı araç Bolu Valiliğinin makam aracıdır. Kimi arkadaşlarımız buna layık görmüyorsa ben bu aracı da Bakanlığa iade etmeye de hazırım.”

4 yorum yapılmış
  • ahmet
    18 Ocak 2015 • 13:00
    Türkiye nin durumu iyi olsun isterse bir tirilyonluk arac lar devlet büyüklerine layık olsun ama ben bakıyorumda vatandaşın haline göre türkiyedeki devlet büyüklerine tahsis edilen araçlar gerecler korumalar hepsin de vatandaşın cebinden cıkan para var onlar yemek vatandaş yemegin tuzu oluyor
  • hacer sevinç
    19 Ocak 2015 • 13:00
    kı harbı bırıymışsınız kı bu düşüncenız gercekten taktır edılır ben vallım sızı aılenızle yururkende gördüm sözlerınız bana cok gercekcı geldı
  • Fenasi
    19 Ocak 2015 • 13:00
    sayin valim siz en iyisine layiksiniz it ürür kervan yurur gavura darilip oruc bozmayin butipler hayatta bi b.. Olamamis herseye muhalif tipler klevye kahramanlari yuz yuze gelince konusamazlar bile
  • alperen esen
    20 Ocak 2015 • 13:00
    vali e-250 ye mi binermiş sen rahat edemezsen biz nasıl rahat ederız hem sen ustune dusenı yapıp bızlere bu hakkı verebıldıysen sana bu araç az bile Hayırlı olsun dilerim şimdiden.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.