VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA KADINLARIN TİCARET ATAĞI...

19 Ocak 2015

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun çiçeği burnunda Başkanı Orkide İka, “Bayanların ticaretin ...

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun çiçeği burnunda Başkanı Orkide İka, “Bayanların ticaretin içinde olmalarını istiyoruz. Bizler gelenekçi bir toplumuz. Bir kadın bir şeyler yapmaya çalışsa da evinde eşinin bir adım arkasında ve hanımlığı görevini yapıyor. Bayanların gerçekten işi çok zor” dedi.

Orkide İka, Memleketim Bolu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Rıza Şahinoğlu’nun sorularını yanıtladı. İka, kadınların ticarette ve toplumun her alanında daha aktif olması gerektiğini ifade ederek, “Bolu ve ilçelerinde bayanlarımızın girişimcilik ruhunu arttırmak, bu konuda öncülük yapmak, kadınlarımızın ekonominin içine katabilmek için bizler birer aracıyız. Bunun için kurulduk. Kadınlarımızın ticarette daha aktif hale gelmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Hızla küreselleşen ve rekabetin arttığı günümüz dünyasında, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasının, rekabet gücünün artırılmasının, istihdam yaratılmasının önemli bir bileşeni de kadın girişimciliğidir” şeklinde konuştu.

“DAHA FAZLA TİCARETİN İÇİNDEYİZ”

“Son yıllarda kadınlarımız ticaret hayatına daha fazla ilgi gösteriyor. Kadınlarımız KOSGEB’in verdiği girişimcilik kurslarına katılarak oradan destek alarak daha da yüreklendiklerini görüyorum. Küçükte olsa mağazalar açıyorlar ve açmak isteyende arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımıza manevi desteklerle ticarete girmelerini istiyoruz. Bizler gelenekçi bir toplumuz bir bayan bir şeyler yapmaya çalışsa da evinde eşinin bir adım arkasında ve hanımlığı görevini yapıyor. Bayanların gerçekten işi çok zor.”

“TÜRKER BEY BİZE HER ZAMAN DESTEK OLDU”

“Bizim bağımsız bir bütçemiz yok, odamızın desteği ile bu işi yürütüyoruz. Yaptığımız projeler yönetimden onay alırsa biz bunu hayata geçirebiliyoruz. Ben kurulduğu günden beri kadın girişimciler grubunun içindeyim. Son iki yıldır da başkan yardımcılığını görevini yaptım. Şu ana kadar yapmak istediğimiz her projede odamız bizlerin arkasında durdu. BTSO Başkanı Türker Ateş Beyin bu konudaki desteklerini hiçe sayamayız. Son derece bize destek oldu tüm şartları zorlayarak elinden geldiğince her türlü projede bizlere yardımcı oldu.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.