VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DÜZCE'DE GAZETECİLERE ÇİRKİN SALDIRI

16 Ocak 2015

BASINA SALDIRI paylaşan: duzcetv   Bugün öğle saatlerinde Fatih mahallesi Olimpiyat Kavşağı'nda bulunan bir fabrikada biriken karın ...

BASINA SALDIRI paylaşan: duzcetv

Bugün öğle saatlerinde Fatih mahallesi Olimpiyat Kavşağı'nda bulunan bir fabrikada biriken karın düşmesi sonucu iki kişi yaralandı. Haber yapmak için olay yerine giden basın mensupları işçilerin saldırısına uğradı. Saldırı sonucu Düzcenin Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve DHA Muhabiri Tecan Solmaz darp edildi.

Olay saat 13.00 sıraları meydana geldi. D-100 karayolu yan yolda bulunan bir farbikanın çatısından kayan karlar nedeniyle 2 işçinin yaralandığı ihbarı üzerine bölgeye Düzcenin Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Doğan Haber Ajansı muhabiri Tezcan Solmaz, Anadolu Ajansı muhabirleri, Öncü Tv ve Düzce TV muhabirleri haber yapmak için gittiler. Fabrikayı dıştan çekmeye çalışan gazetecilere önce Güvenlik Görevlisi ardından da işçiler saldırdı. Yaşanan arbede de Tezcan Solmaz aldığı darbeler sonucu yere yığıldı.

 POLİSTEN SKANDAL UYGULAMA

 Fabrika önünde işçilerin saldırısına uğrayan ve darp edilen Düzcenin sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tezcan Solmaz olay yerinde bulunan resmi polis ekipleri tarafından üstü aranarak ve polis otosunun arkasındaki kafase bir suçlu gibi gözaltına alındı. Ardından tıbbi müdahale yapılmak üzere resmi polis ekibi aracı ile Düzce Devlet Hastanesine götürüldü.

CEMİYET BAŞKANI EROL TAYHAN "SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUM"

 Basın mensuplarına yapılan saldırı sonrası Şehit Osman Çatana Karakolu'na giden olayla ilgili bilgi alan Düzce gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, saldırının ardından yaptığı açıklama ile basına yapılan bu saldırıyı esefle kınadığını söyledi, bu saldırının son olmasını diledi.

Tayhan, “Düzce’ye ve bu çağa yakışmayan davranışla karşı karşıyayız. İşi sadece haber, haberi görüntülemek olan arkadaşlarımız maalesef çağ dışı bir saldırıya maruz kalmışlardır. Bu ne gazetecilik etiğine uyuyor, ne Düzceli ne de insanlık etiğine uyuyor. Ben bunların Düzceli olduğunu düşünmüyorum. İnsanlıktan bir haber bu tür anlayışın, Türkiye’ye yakışmadığını düşünüyorum. Bu saldırıyı Düzce Gazeteciler Cemiyeti’nde görev yapan arkadaşlarım adına esefle kınıyorum. Bunun artık bitmesini diliyorum, arkadaşlarımıza da geçmiş olsun diyorum. Bu inşallah son olacaktır. Bunlar insanlığa yakışmıyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.