VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARINI ELEŞTİRDİ...

12 Ocak 2015

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, kar çalışmalarında belediyenin hazırlıksız yakalandığını, ayrıca İl Özel İdaresi’nin de ...

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, kar çalışmalarında belediyenin hazırlıksız yakalandığını, ayrıca İl Özel İdaresi’nin de köyleri unuttuğunu söyledi.

HAZIRLIKSIZ YAKALANLADILAR

Milletvekili Tanju Özcan, Bolu’nun bir kış şehri olarak karla mücadele konusunda başarısız olduğunu dile getirerek, “Malum Bolu ve Türkiye uzun süredir karla mücadele ediyor ve karın bu kadar yoğunlukta yağması günlük hayatımızı çileye çeviriyor. Ama uzun vadede baktığınızda son birkaç yıldan farklı olarak ciddi bir kuraklık endişesi yaşamayacağını görmek de bizi mutlu ediyor. Kar bir nimettir ama yerel yöneticilerimiz bu konuda hazırlıklı olmazlarsa bu halk açısından da bir çileye dönüşüyor. Bolu’ya kar yağacağını tahmin etmek için medyum olmaya gerek yok. Bolu bir İzmir, Antalya değil. Oralarda kar istisnai bir durum. Ama Bolu’ya kar yağmaması istisnai bir durum olur. Kış memleketi olmamıza rağmen şu son yağan kar Bolu’nun yerel yöneticilerinin ne kadar öngörüsüz olduğunu bir kez daha gösterdi bize. Aynı zamanda hazırlıksız olduğunu gösterdi” dedi.

“HERKES SINIFTA KALDI”

Özelleştirme nedeniyle ana arterler de dahil mahalle aralarındaki sokaklara da girilmediğini söyleyen Özcan, “Uzun süre yağan kardan dolayı Bolu’da ana arterler kapalı kaldı. Mahalle aralarındaki sokaklara hemen hemen hiç girilmedi. Hala bugün dahi girilmeyen sokaklar var. Belediye sınırı dışına çıkıldığında İl Özel İdare adeta köyleri unutmuş. Köy Hizmetlerinin Bolu’yla ilgili şubesi maalesef ilçe yollarını bile açmaktan imtina etti. Ne yapmışlar, özelleştirmişler. İşte özelleştirirseniz, o işi alan adam daha çok para kazanma adına10 sefer girmesi gereken yola ancak bir sefer girer. Bunu sonucunda da biz bu çileyle karşılaşıyoruz. İlin milletvekili olarak üzülerek söylüyorum ki ilde mülki idare amirlerinden tutun yerel yöneticilere kadar, İl Özel İdaresi’nden Belediyeye kadar herkes sınıfta kaldı. İnşallah bu yağan kar yetkililerin gerekli dersi almasına sebebiyet verir, bundan sonraki süreçte de bu yaşanmaz. Bu yıl ağır bir kış geçeceğe benziyor. Bu boşlukta gereken tedbirleri almaya davet ediyorum” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.