VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ERCOŞKUN'DAN ÖZCAN'A 3-0 YANITI...

4 Ocak 2015

CHP Milletvekili Tanju Özcan’ın Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yeni Yıl Gazetesine yaptığı, “Haziran ayında AKP 3-0’ı ...

CHP Milletvekili Tanju Özcan’ın Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yeni Yıl Gazetesine yaptığı, “Haziran ayında AKP 3-0’ı unutsun. 3-0 olursa siyaseti bırakırım” sözlerine AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun’dan yanıt geldi. Ercoşkun, “Öne çıkmak için bu tür açıklamalar yapıyor, ama rakamlar yalan söylemez. Tanju Bey aday olursa ve kazanamazsa istifa etmesine falan gerek yok. Tanju Bey zaten siyasi bir mevta olarak Bolu hayatına kazınır” dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “Öne çıkmak için bu tür açıklamalar yapıyor. Ama rakamlar yalan söylemez. En son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 66’dan fazla bir desteğe sahne oldu Bolu. Bolu’da oy kullanan 3 kişiden ikisi AK Parti’ye oy verdi. Kalan yüzde 34’lük oyu da CHP’nin aldığını söylemek doğru olmaz. Çünkü bir CHP, MHP hatta birçok partinin destek verdiği bir koalisyon söz konusuydu. Bolu’nun tablosunu ortaya koyduğumuzda MHP ve CHP’nin geçmiş performanslarını ortaya koyduğumuzda aslında bizim 3-0’lık seçim sonucunu tahmin etmek çok zor değil” diye konuştu.

“CHP’NİN BOLU’DA OY ORANI DÜŞTÜ”

“Biliyorsunuz Tanju Bey bir önceki yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayıydı. Milletvekili olarak aday oldu ve seçimi kazandı. Belediye Başkanlığı adaylığında aldığı oydan daha az bir oyla seçimleri kazandı. Yani milletvekili CHP çıkarttı Bolu’dan, doğru ama Türkiye genelinin aksine Bolu’daki oy oranı CHP’nin 2009 seçimlerine göre düşmüştü.”

“CİDDİ BİR FARKLA YEREL SEÇİMLERİ KAZANDIK”

“Daha sonra yine bir yerel seçim gerçekleşti ve Tanju Bey’in ısrarla arkasında durduğu Mehtap Hanım aday oldu. Herkes biliyordu ki Mehtap Hanım’ı Tanju Bey çıkardı. Beklentilerin aksine ciddi bir hezimetle neticelendi. AK Parti’nin ciddi bir farkla kazanacağını biz biliyorduk ama onlar sanki seçimi kazanmışlar gibi bir hava vardı. Ama küçük bir fark da değil ciddi bir farkla seçim neticelendi.”

“SAYILI GÜN ÇABUK GEÇER”

“Tüm bunların sonucunda eğer Tanju Bey aday olursa ve kazanamazsa istifa etmesine falan gerek yok. Tanju Bey zaten siyasi bir mevta olarak Bolu hayatına kazınır. Yani bunu söylemeye de gerek yok bütün bu süreç bu neticeyi getirdi. Ben gülümsemekle yetiniyorum. Büyük söz söylememek lazım. Sayılı gün çabuk geçer Haziran’da görürüz”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.