VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KIRMIZI ET ALARMI!

26 Aralık 2014

Mersin’de ‘kırmızı et’ soruşturması kapsamında gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda 350 ton daha kaçak et ele ...

Mersin’de ‘kırmızı et’ soruşturması kapsamında gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda 350 ton daha kaçak et ele geçirilirken, aralarında Bolu’dan da bir kişini bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında üç gümrük memurunun da yer aldığı öğrenildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin geçen Kasım ayında açıkladığı bin 44 tonluk ‘kaçak kırmızı et’ operasyonunun ardından Bakan Canikli’nin talimatları doğrultusunda konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mersin Gümrük Müdürlüğü ekiplerinin müşterek yürüttüğü soruşturma kapsamında Adana’da faaliyet gösteren bir firmanın 314 ton 480 kilo tavuk kırıntılarını gıda boyası ile renklendirerek kırmızı et görünümü verdikten sonra Mersin’de faaliyet gösteren bir antrepoya indirerek depoladığı belirlendi.

Firmanın ‘Transit Rejim Kanunu’ kapsamında Meksika’dan getirerek Türkiye üzerinden Suriye’ye göndermesi gereken 247 ton 584 kilo kemiksiz sığır etini ise gümrük kapılarında tatbik edilmesi gereken gümrük mührünü gevşek bırakarak, tavuk kırıntısı ve kıymaların depolandığı aynı antrepoya indirdiği, burada sığır etlerini gıda boyası ile renklendirilmiş tavuk kırıntılarıyla değiştirerek, gevşek bırakılan mühürleri takıp Suriye’ye ’sığır etiymiş’ gibi gönderdikleri tespit edildi. Firmanın Suriye’ye gönderilmesi gereken kırmızı etleri bu şekilde iç piyasaya sürdüğü belirlendi.

11 İLDE 29 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kaçak et soruşturmasını tamamlayan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, elde edilen bilgiler ışığında kaçak sevk edilen etleri yurt dışından getirenler, sevk edenler, piyasaya sürenler ve Suriye’de karşılayanların da aralarında bulunduğu 38 kişinin yakalanması için operasyon başlattı. Mersin merkezli Adana, Hatay, Şırnak, Ankara, İzmir, Mardin, Bolu, Burdur, Çorum ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, 3’ü gümrük memuru olmak üzere 29 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgisi bulunan 1 kişinin cezaevinde tutuklu olduğu, 8 kişinin ise arandığı bildirildi. Şüphelilerden 18’i savcılık ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Mersin Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan 11 şüpheli ise bugün adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İHA

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.