VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DERS GİBİ CEZA!

18 Aralık 2014

Almanya’nın Borussia Dortmund takımında forma giyen yıldız futbolcu Marco Reus, ehliyetsiz olarak araba kullandığı için ...

Almanya’nın Borussia Dortmund takımında forma giyen yıldız futbolcu Marco Reus, ehliyetsiz olarak araba kullandığı için 540 bin Euro para cezasına çarptırıldı. Bu cezadan sonra Türkiye bir kez daha özgürlükler ülkesi olduğunu kanıtladı.

Dortmund’un yıldızı Marco Reus, 18 Mart 2014 tarihinde antrenmandan sonra Aston Martin marka lüks arabası ile eve giderken trafik polisi tarafından durduruldu. Yapılan kontrolde Reus ehliyetini gösteremedi. Bunun üzerine başvurulan merkezi bilgi sisteminden Reus'un hiç bir zaman ehliyet sahibi olmadığı ortaya çıktı. Daha sonraki günlerde araştırma derinleştirilince, Reus'un sahibi olduğu aynı arabanın beş kez otoyolda sürat sınırını aştığı ve ceza kesildiği anlaşıldı. Ehliyetsiz futbolcunun başı derde girmesin diye her cezayı hiç bekletmeden ödediği anlaşıldı. Bu cezalar da dosyaya eklendi. Sonuçta Reus, 90 günlük kazancı karşılığı 540 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

Gelire göre ceza

Almanya’da para cezası kişinin gelirine göre hesaplanıyor. Buna göre Reus, Dortmund'dan ayda 180 bin Euro, günlük 6 bin Euro kazanıyor. 90 günün karşılığı 540 bin Euro oluyor. Reus'a 90 günden fazla ceza verilseydi; ceza sabıka kaydına geçilecekti. Futbolcunun diğer bir şansı da ehliyet yasağı getirilmemesi oldu. Reus'un 18 yaşındayken sürücü kursuna gittiği ancak imtihana girmediği, o günden beri de ehliyetsiz olarak araba kullandığı belirtildi.

Futbolcu cezaya itiraz etmeyeceğini ve ödeyeceğini açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.